Maastricht magazine >
lifestyletravel

3x to do Ibiza zomer 2016

3x to do Ibiza zomer 2016

Zomer 2016 staat voor de deur. Daar hoort een tripje voorseizoen Ibiza bij. In de vrolijke voorjaarszon oude, vertrouwde stekjes herbeleven. En dat ene nieuwe tentje ontdekken, waarvan je weet dat het er aan het eind van de zomer heel anders zal uitzien. Dit is mijn must do lijst Ibiza 2016. Mijn top 3 nieuwe ontdekkingen.

Artikel begint onder de advertentie

Wanneer je vrienden hebt die op Ibiza wonen

Met vrienden die op Ibiza wonen, heb je het voordeel dat er altijd weer iets nieuws op je pad komt. Zo ontdekte ik een nieuwe hang out om de zon te zien ondergaan. Maakte ik dankzij mijn reisgenote kennis met de Italiaanse lingerieketen Intimissimi en weet ik nu ook waar to-eat-and-fly op Ibiza. Dit is mijn Ibiza 2016 to do top 3.

Schermafbeelding 2016-04-19 om 09.50.25

Tip 1: Hostel la Torre om de zon te zien zakken in de zee

Café del Mar is waarschijnlijk de meest bekende hang out om de zon te zien ondergaan op Ibiza. Het concept van een drankje en muziek vind je ook bij Hostel la Torre. Deze plek nabij San Antonio is niet nieuw, maar wel vernieuwd. De hostel met bar en restaurant is namelijk recent overgenomen door de Mambo groep en heeft daarmee meteen een upgrade gekregen. Er straalt een serene rust, terwijl de DJ de muziek met een ondersteunende beat op getemperde wijze uit de boxen laat schallen. Hier gaat het niet om hip-hipper-de-hipst. Hier staat volop genieten van het moment voorop. Wat een feest, want de bediening is meer dan vriendelijk en het eten dat je bestelt van de compacte kaart is onwijs jammie. En zoals een hostel bekoort, kun je er ook nog overnachten.

Schermafbeelding 2016-04-19 om 09.51.25

Schermafbeelding 2016-04-19 om 09.49.25

Tip 2: Lingerie stop en shop (zakken vol) bij Intimissimi

Toen ik zo’n 15 jaar geleden voor het eerst Ibiza bezocht, was er nog geen winkelketen te vinden. Ondertussen poppen de Spaanse winkelketens overal in het straatbeeld op en ook de Italianen lijken Ibiza te hebben ontdekt als afzetmarkt. Het Italiaanse Calzedonia is ondertussen een bekende vanwege de bikini’s en de legwear (zie ook blogje op LovestoHAVE). Een nieuwe, onbekende bekende is Initimissimi. Dit is de lingerie hang out van hetzelfde kledingconcern. Niet eerder waagde ik mij er aan een shopje. Maar het kan zomaar zijn dat mijn Wolford fetisj voorgoed voorbij is. Wat mij aanspreekt aan deze Italiaanse lingeriewinkel? Als je jouw maat te pakken hebt in model A, weet je dat je die maat ook hebt in model B, C tot en met Z. Bovendien krijg je niet 6x te horen: ‘Sorry, die hebben we niet in jouw maat.’ En ja, de meisjes bij Initimisimo hebben plezier in hun werk. Bijkomend voordeel? Ik heb een zak lingerie voor een heel weeshuis geshopt voor de prijs van een enkel Wolford item.

Schermafbeelding 2016-04-19 om 09.31.53

Tip 3: Hamburgers bij Vinyl in San Jordi

Om de hoek bij het vliegveld. Bijna op loopafstand. Op de hoek van een straat. Een klein, lief zaakje. Vinyl is een top hamburgertent. Totaal betaalbaar en zonder pretenties, maar walgelijk goed. Perfecte plek om neer te strijken als je aankomt met die late vlucht en toch nog een bite wil, super om na een dagje strand een hapje te eten en zeker zo goed om, net als dat wij deden, iets te eten voor je terug naar huis vliegt. En wie wil, bestelt er een cocktail. Het blijft immers Ibiza!

Schermafbeelding 2016-04-19 om 09.31.40

Schermafbeelding 2016-04-19 om 09.32.09

Een bonus tip: Cliff diving met rockidibiza.com

Ok, niet helemaal nieuw voor mij. Volgens mij alweer 3 jaar geleden dat ik de sprong in het diepe waagde. Destijds een nieuwkomer, is Rockid Ibiza ondertussen een absolute loves to have op de markt van outdoor activities. Het begon met Ismael die je zonder enige druk weet aan te sporen om van die cliff te springen (ja, ik ben gesprongen van 8 meter hoogte). Ondertussen uitgroeid tot volwaardig bedrijf met de Nederlandse, altijd blije Daan aan zijn zijde die geweldige maaltijden kookt. Rockid Ibiza is hét outdoor bedrijf voor dat dagje op een boot met familie of iedere andere buitenactiviteit die jij wilt ondernemen op Ibiza, zoals kajakken, fly boarding, duiken en picknicken. www.rockidibiza.com

Ok dan, nog 1 Ibiza toegift

Tuurlijk is het leuk om die fles champagne te laten knallen (als je ‘m please maar niet in het wilde weg rondspuit, maar gewoon drinkt), maar de kracht van Ibiza zit ‘m voor mij toch echt in het moment (en niet in de strandtent met teveel centimeter hak en tiet). Ga niet voor hip-hipper-de-hipst, maar leef in het moment. Geniet van waar je bent en met wie. Vraag je niet continue af waar je moet zijn. Want op Ibiza wil je zijn waar jij bent. En daar geniet je van de heerlijke vibes die het eiland ademt.

Meer Ibiza? Zie blog van hele vakantie in 1 en dezelfde jurk van LaDress op het eiland. De eerste week op rij die ik ooit op LovestoHAVE deelde.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *