Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

4 Redenen waarom je deze zomer geen buitenkeuken moet willen

4 Redenen waarom je deze zomer geen buitenkeuken moet willen
Artikel begint onder de advertentie

Met de lente voor de deur en stijgende temperaturen denk je wellicht aan het upgraden van jouw buitenruimte. Een tuin staat bekend om ontspanning en plezier. Een rustplek waar natuur en genot elkaar ontmoeten. Een plek waar je met je familie en vrienden samenkomt om na een lange werkweek optimaal te genieten. En wat is nou een betere toevoeging dan een buitenkeuken? Het wordt steeds populairder en wellicht overweeg je om er één aan te schaffen? In dat geval is dit artikel niet voor jou! We gaan het hier namelijk hebben over waarom je juist geen buitenkeuken moet willen deze zomer. Ja, je leest het goed. We gaan tegen de stroming in om aan het einde van dit artikel jou te overtuigen dat een buitenkeuken een enorm slecht idee is… of misschien toch niet?

1. Vermijd waardevermeerdering van je huis

Het laatste wat je wilt is investeren in je eigen woning. Een buitenkeuken heeft dan misschien geen invloed op je WOZ-waarde, maar dat wil niet zeggen dat je huis niet meer waard wordt. Buitenkeukens staan erom bekend je buitenruimte een luxe uitstraling te geven. Je wilt natuurlijk niet dat mensen jou anders gaan zien. Een buitenkeuken verhoogt niet alleen de waarde, maar ook de interesse van potentiële kopers. Voor iemand die zijn rust waardeert kan het weren van kopers erg vervelend zijn. Blijf je liever onopgemerkt, dan is het aanschaffen van een buitenkeuken één van de slechtste investeringen die je kan doen.

2. Beperk je culinaire skills

Het leren van nieuwe kookmethoden kan erg vermoeiend zijn. Niet te vergeten dat het waarschijnlijk een aantal pogingen zal kosten om je nieuwe pizza oven, grill of roker goed onder de knie te krijgen. Het opwarmen van een magnetron maaltijd is immers sneller, goedkoper en je kan alsnog buiten zitten. Waarom zou je de veiligheid met vier muren van je keuken opgeven voor een nieuwe ervaring? Don’t change a winning tactic.

3. Vermijd gezelligheid en waardeer je rust

Een buitenkeuken resulteert eigenlijk altijd in meer tijd die je buiten spendeert. Je zal wellicht een pizza lunch organiseren, genieten van een drankje door de ingebouwde wijnkoeler en lange zomeravonden inplannen met vrienden en familie. Dit is natuurlijk erg leuk, maar is niet ideaal voor een introvert die liever de hele dag binnen zit. De avonden zijn misschien te gezellig, waardoor je een keer een uur slaap inlevert. Jouw tuin wordt misschien de plek waar al je geliefde samenkomen voor een hapje of drankje. Een enorme verwachting dus. Waarom zou je dan ooit aan een buitenkeuken beginnen?

4. Houd je energiekosten hoog

Een buitenkeuken kan helpen de energiekosten te verlagen door de warmte buiten te houden tijdens het koken, wat vooral in de zomer een verademing is. Maar als je het niet erg vindt om de airconditioning op volle toeren te laten draaien en de energierekening omhoog te zien schieten, waarom zou je dan moeite doen om efficiënter te zijn?

Al om al genoeg redenen om geen buitenkeuken aan te schaffen. Ben je nog steeds niet overtuigd, neem dan een kijkje op Hekwerkonline.nl voor een groot aanbod aan scherp geprijsde buitenkeukens.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *