Maastricht magazine >
lifestyletip

4 Tips om je kledingkast goed op te ruimen

4 Tips om je kledingkast goed op te ruimen
Artikel begint onder de advertentie

Je kledingkast opruimen is aan de ene kant een vervelend karwei, maar aan de andere kant ook erg leuk om te doen. Je vindt vaak allerlei kleding terug waarvan je dacht dat je het kwijt was. Je kan dan eindelijk alles opnieuw indelen, of als je kast wat te klein is geworden bij een woonwinkel een grotere kast kopen. Het resultaat is een opgeruimde kast, met veel overzicht. Maar hoe kun je dit nu het beste aanpakken? Je leest hier 4 tips om je kledingkast goed op te ruimen.

Tip 1: Haal niet alles direct uit je kast

Je kunt het beste niet al je kleding tegelijk uit je linnenkast halen en op je bed leggen. Want als je dan in tijdnood komt, of geen zin meer hebt, ligt alles op je bed of stop je het gehaast terug in je kast. Haal je kast plank voor plank en lade voor lade leeg. Zoek de kleding van die leeggehaalde plank uit en begin daarna aan de volgende plank. Zo behoud je het overzicht.

Tip 2: Maak vier stapels van je kleding

Maak verschillende stapels van je kleding. De eerste is de stapel kleding die in de was moet, de tweede is de stapel kleding die je zeker wilt houden, de derde is kleding waar je nog over twijfelt en de laatste stapel is wat weg mag. Bij deze laatste stapel kun je ook nog een splitsing maken tussen kapotte kleding en kleding die nog goed is om te verkopen. Dan begin je met opruimen. De kleding die je wilt houden kun je direct weer netjes opvouwen en in je kast leggen. De kleding waar je over twijfelt moet je even passen en kijken of je de kledingstukken ergens mee kan combineren. Past het niet? Of kun je het nergens mee combineren? Leg het dan direct op de stapel verkoop.

Tip 3: Verkoop kleding die nog goed is

Goede kleding die je niet meer draagt, kun je verkopen of aan een goed doel geven. Het verkopen kun je op verschillende manieren doen. Je kunt met je kleding op een markt gaan staan, maar je kunt er ook foto’s van maken en het verkopen via verschillende verkoopsites. Geef je je kleding liever aan een goed doel? Stop het dan direct in een zak en breng het weg. Als het blijft liggen, belandt het namelijk heel snel weer terug in je kast.

Tip 4: Deel je kast goed in

Deel je kast goed in. Je hebt als het goed is heel wat kleding weggedaan of een tweede kans gegeven, dus er moet nu meer ruimte in je kast zijn voor je kleding. Een goede indeling kun je maken door eerst in te delen op soort, dan op kleur en vervolgens op lengte. Maar je kunt ook werken met setjes kleding. Leg je lievelingsbroek en shirt bij elkaar als setje, dan hoef je niet je hele kast overhoop te halen als je dat aan wilt trekken. Doe je sokken, panty’s en ondergoed in aparte dozen. Dit kunnen schoenendozen zijn, maar je kunt hier ook speciale opbergdoosjes voor kopen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *