Maastricht magazine >

 
lifestyletip

4 Tips om te besparen op treinkaartjes

4 Tips om te besparen op treinkaartjes

Koop je een treinkaartje op het station? Dan betaal je hier vaak de hoofdprijs voor. De automaten geven jou namelijk geen korting op een vervoersbewijs. Toch zijn er wel degelijk manieren om te besparen op een treinkaartje. Helaas weten veel mensen niet hoe zij dit doen, waardoor zij onnodig duur uit zijn. Uiteraard wil je dit voorkomen. Daarom geven wij jou in deze tekst 4 tips om te besparen op treinkaartjes.

1. Koop het juiste soort kaartje

Je kunt verschillende soorten treinkaartjes kopen. Wil je heen en terug met de trein? Dan kies je waarschijnlijk voor een dagretour. Dit is inderdaad de meest voor de hand liggende keuze, maar niet altijd de beste. In sommige gevallen kan het namelijk goedkoper zijn om twee keer een kaartje voor een enkele reis te kopen. Als je de hele dag met de trein reist en verschillende plekken in het land bezoekt, ben je het voordeligst uit met een NS dagkaart. Je reist dan gedurende één dag voordelig onbeperkt met de trein door heel Nederland.

2. Ga op zoek naar een treinactie

Als je een grote afstand aflegt per trein betaal je hier soms een behoorlijk bedrag voor. Laat je hierdoor niet weerhouden om met de trein te reizen, want je kunt namelijk besparen op jouw treinkaartjes. Koop je de tickets online? Dan is dit zelfs betrekkelijk eenvoudig. Op het internet kom je namelijk regelmatig acties tegen. Vaak gaat het om korting, zodat je goedkope treinkaartjes kunt kopen. Denk overigens niet dat je lange tijd moet zoeken naar dergelijke acties. Binnen de kortste keren heb je namelijk een actie gevonden om goedkope treinkaartjes te kopen. Ook in fysieke winkels kom je regelmatig acties tegen om treinkaartjes met korting te kopen.

3. Maak gebruik van de samenreiskorting

Is het je niet gelukt om een actie te vinden voor goedkope treinkaartjes? Niet getreurd, want dit betekent niet dat je de hoofdprijs betaalt voor een vervoersbewijs. Reis je in het weekend, tijdens daluren of op een feestdag? Dan kun je namelijk gebruik maken van samenreiskorting. Dit kan alleen als je meereist met iemand met een studentenreisproduct of NS-abonnement. Jij en de persoon met wie je meereist moeten op het gehele traject samen reizen. Je moet de samenreiskorting bovendien activeren als je een kaartje koopt.

4. Profiteer van groepskorting

Ga je met een groep van minimaal vier personen met de trein? Dan kun je ook besparen op treinkaartjes. Hoe? Door een NS groepsticket te kopen. Dit ticket kun je kopen als je met minimaal vier personen per trein reist. Met een groepsticket reis je al vanaf 8 euro per persoon binnen Nederland. Het is verplicht om met alle groepsleden in dezelfde trein te zitten en op hetzelfde traject te reizen. Daarnaast moet de hoofdboeker tijdens de reis altijd aanwezig zijn.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *