Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

5 Redenen waarom een overkapping in de tuin zo populair is

5 Redenen waarom een overkapping in de tuin zo populair is

Steeds meer mensen schaffen een overkapping aan in hun tuin. En dat is niet voor niets. Het hebben van een overkapping biedt veel voordelen. Een overkapping is niet alleen erg praktisch, het is ook nog eens heel mooi. Aangezien er verschillende soorten overkappingen bestaan, vind je er altijd wel een die bij de stijl van jouw tuin past. In deze blog lees je 5 redenen waarom een overkapping in de tuin zo populair is.

Onder een overkapping blijf je droog

De belangrijkste reden waarom mensen een overkapping laten bouwen, is omdat ze niet bij elk druppeltje regen naar binnen willen. Als de temperatuur buiten prima is en je hebt een overkapping, kun je gewoon buiten blijven zitten als het regent. Nog een voordeel: je hoeft niet bang te zijn dat je tuinmeubels nat worden. De tijd dat je in paniek alle meubels naar binnen moest brengen is voorbij, je kunt je meubels gewoon onder de overkapping laten staan.

Een overkapping verlengt je woonkamer

Er zijn verschillende soorten overkappingen. Sommige mensen kiezen ervoor om een overkapping los in de tuin te plaatsen, maar je kunt deze ook direct aan je huis vastmaken. In dit geval wordt je woonkamer als het ware verlengd. Je woonkamer oogt al gelijk een stuk groter. Als je je overkapping goed isoleert, kun je deze zelfs gebruiken als extra kamertje. Je kunt er dan het hele jaar door in zitten.

Voordelen glazen schuifwand in overkapping

Als je je overkapping als verlengstuk van je woonkamer wilt gebruiken, kun je deze afsluiten met een glazen schuifdeur. Aangezien deze doorzichtig is en veel licht doorlaat, zal de woonkamer nóg groter ogen. Bovendien isoleert glas goed. Wat voor overkapping je nu ook hebt – glas of hout – een glazen schuifwand past bij beide materialen. Ook kun je de schuifwand op verschillende manieren afwerken. Zo vind je bij elk interieur een perfecte glazen schuifwand.

De overkapping houdt warmte vast

Niets is zo lekker als avondenlang buiten zitten in de zomer. Echter koelt het bij Nederlandse zomers vaak al snel af. Als het een keer lekker weer is overdag, kun je ’s avonds nóg niet buiten zitten. Als je een overkapping hebt kan dat wel. Aangezien je beschut en onder een dak zit, wordt de warmte onder de overkapping vastgehouden en kun je veel langer buiten zitten. Mocht je het alsnog wat frisjes vinden, dan kun je ook heaters in je overkapping plaatsen. Zo kun je zelfs in het najaar nog buiten zitten.

Een plekje in de schaduw

Hoge temperaturen zijn fijn, maar er is ook een grens. Het kan al snel te heet worden in de tuin, al helemaal als je de hele dag de zon er op hebt staan. Bij temperaturen boven de 30 graden wil je maar één ding, en dat is schaduw. Als je een overkapping in je tuin hebt staan heb je altijd een plekje in de schaduw waar je terecht kunt voor wat verkoeling. En wil je toch graag in de zon zitten? Dan heb je in de rest van de tuin nog genoeg plek.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *