Maastricht magazine >
lifestyletip

5 Tips om de keuken schoon te houden

5 Tips om de keuken schoon te houden
Artikel begint onder de advertentie

Ben je het beu om telkens weer tegen die keukenopruimtaak aan te hikken? Voel je de neiging om deze klus steeds uit te stellen? Geen zorgen! Met deze vijf leuke en effectieve tips transformeer je het schoonmaken van je keuken van een lastige opgave in een plezierig moment (en misschien wel in me-time!).

1. Muziek: de sfeermaker

Muziek kan wonderen doen voor je stemming. Kies een playlist met vrolijke, up-tempo nummers om je energie te geven. Dansen tijdens het schoonmaken maakt het niet alleen leuker, maar zorgt ook voor een kleine workout. Zo sla je twee vliegen in één klap: een schone keuken en een goed gevoel!

2. Maak een to-do lijst

Het maken van een to-do lijstje helpt je georganiseerd te blijven. Door de taken die je moet doen op te schrijven en ze één voor één af te vinken, creëer je overzicht en voldoening. Het geeft een heerlijk gevoel om elk voltooid taakje door te strepen. Zo gepiept!

3. Vrolijke schoonmaakproducten? Yes!

Kies voor schoonmaakproducten met een leuk design en lekkere geuren. Vrolijk gekleurde emmers, handschoenen met een leuk motiefje en heerlijk naar bloemen geurende schoonmaakmiddelen maken het schoonmaken meer een feestje dan een taak. Bovendien ruikt je hele huis ook nog eens zalig!

4. Elke dag een beetje

De gedachte aan een grote schoonmaakbeurt kan als het beklimmen van een enorme berg voelen. Verdeel het daarom in kleine taken. Besteed elke dag ongeveer 10 minuten aan een klein schoonmaaktaakje in de keuken, zoals het afnemen van de kastjes of het schoonmaken van het koffieapparaat. Dit maakt het minder “intimiderend” en houdt je keuken constant schoon.

5. Opgeruimde keuken is een opgeruimd hoofd

Zorg ervoor dat je keuken opgeruimd is voordat je naar bed gaat. Door de vaat in de vaatwasser te zetten, het afvoerputje schoon te maken en het aanrecht af te nemen, wordt het een gewoonte om de keuken netjes te houden. Dit helpt om je keuken schoon en georganiseerd te houden, waardoor het elke dag minder werk is om deze schoon te maken.

Door deze tips toe te passen, verander je het schoonmaken van je keuken van een vervelende klus in een fijne klus. En terwijl je bezig bent met het opnemen van je nieuwe schoonmaakroutine, krijg je wellicht zomaar zin om een frisse wind door je keuken te halen. Misschien wil je nu toch die mooie nieuwe kraan kopen, zoals een strakke zwarte van Warmteservice bijvoorbeeld. Zo wordt het permanent een plezier om in je eigen keuken te zijn.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *