Maastricht magazine >
lifestyletip

5 Tips om geld te besparen op reis

5 Tips om geld te besparen op reis
Artikel begint onder de advertentie

Op vakantie gaan is vaak al duur genoeg. Als je dan al geld uit moet geven dan doe je dat het liefst aan de leuke dingen, toch? In deze blog geven we je daarom graag een aantal tips om kosten te besparen op reis.

Neem alleen handbagage mee

Afhankelijk van hoe lang je op vakantie gaat kun je al veel geld besparen door alleen handbagage mee te nemen. Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen betaal je namelijk een flink bedrag voor ruimbagage. Het is even passen en meten, maar ook in een klein koffertje kun je al veel spullen kwijt. Wat kan helpen bij het inpakken zijn packing cubes, oftewel bagage organizers. Het zorgt ervoor dat je strak in kunt pakken maar alles wel overzichtelijk en netjes georganiseerd blijft. De kosten die je hiermee bespaart zijn al snel minimaal €50 per persoon! Let wel op dat je koffer of tas binnen de toegestane afmetingen en gewicht past. Wat de eisen hiervoor zijn verschilt per vliegtuigmaatschappij.

Parkeren op de luchthaven

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat is het altijd weer de vraag hoe je op het vliegveld gaat komen. Heb je geen OV tot je beschikking of vertrek je op tijden dat deze nog niet rijden dan ben je al snel aangewezen op je auto. Op zich geen probleem, zo bepaal je zelf je tijden en tempo. Alleen het parkeren… Dat is altijd een dingentje. Wie vaker vliegt weet dat het parken op luchthaven Schiphol erg prijzig is, maar gelukkig zijn er ook nog genoeg andere opties. Er zijn verschillende sites die je helpen zoeken naar de best mogelijke parkeerplek voor jou voor een veel goedkopere prijs.

Wil je helemaal niet hoeven te stressen of het parkeren allemaal wel goed gaat komen, dan kun je ook kiezen voor valet parking op Schiphol. Valet parking is ideaal; je rijdt op de dag van je vlucht gewoon naar de vertrekhal toe en daar staat dan een chauffeur op je te wachten. Je haalt je bagage uit de auto en kunt daarna direct doorlopen naar de incheckbalie, terwijl de chauffeur jouw auto op een veilig plekje parkeert. Na terugkomst van je vakantie staat de chauffeur je met jouw auto weer op te wachten en kun je na het inladen van je bagage gelijk door naar huis. Dit is via Parkos al mogelijk vanaf €43 voor 8 dagen, waar dit bij Schiphol zelf pas mogelijk is vanaf €129!

Kijk voor overnachtingen niet alleen naar hotels

Wanneer je een vakantie wilt gaan boeken kijk je al snel naar hotels, maar er zijn nog zoveel meer opties waar je naar kunt kijken. Zo kun je bijvoorbeeld kijken op Airbnb, dit is dé marktplaats voor verhuur en boekingen van privé-accommodaties. Als je goed zoekt zitten hier ook echt pareltjes tussen waar je voor minder geld vaak iets veel luxers terug krijgt! Ben je avontuurlijk en heb je niet veel luxe nodig dan kun je ook kijken op Couchsurfing. Via deze site kun je een gratis slaapplek regelen bij mensen thuis. Dit kan soms een eigen slaapkamer zijn, maar bijvoorbeeld ook een matje op de grond in de woonkamer.

Goedkoop eten? Eet street food!

Overal ter wereld is wel street food te vinden. Wil je geld besparen dan moet je zeker eens wat street food uitproberen. Het eten is vaak vele malen goedkoper en ook ontzettend lekker. Twijfel je bij welk tentje je eten moet halen? Kijk dan waar de meeste locals eten, dit is meestal een teken dat het eten daar goed zal zijn. Terwijl je wacht kun je ondertussen vaak kijken hoe je eten vers voor je neus bereidt wordt.

Gratis activiteiten op je bestemming

In veel grote steden zijn er gratis stadswandelingen die je kunt doen. Bij deze zogenaamde free tours leid een local je rond en vertelt je meer over de stad. Naast stadswandelingen zijn er soms ook andere gratis tours mogelijk, zoals bijvoorbeeld een fietstour. Daarnaast kun je natuurlijk ook jezelf gratis rondleiden met een beetje hulp van internet. Er zijn meerdere sites waar locals je tips geven voor de beste plekjes die je zeker niet mag missen.

Wil je naast de gratis opties ook nog andere activiteiten ondernemen? Kijk dan of je deze al vooraf online goedkoper kunt boeken. Sommige grote steden hebben ook speciale kortingspassen waarmee je kortingen krijgt op excursies en openbaar vervoer.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *