Maastricht magazine >
lifestyletip

5 tips om telefoon gebruik te verminderen

5 tips om telefoon gebruik te verminderen
Artikel begint onder de advertentie

Als je buiten loopt en om je heen kijkt zie je ongetwijfeld een aantal mensen met een telefoon in hun hand. Wachten in een rij, op de bus, of een eindje lopen in je eentje? Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarbij het erg verleidelijk is om je mobiel gelijk tevoorschijn te halen. Maak jij je hier ook schuldig aan en zou je je telefoon gebruik wel willen verminderen? In deze blog geven we je 5 tips om dit voor elkaar te krijgen!

Tikkeltje mobiel verslaafd? Lees hoe je telefoon verbruik kunt verminderen!

Handige apps om telefoon gebruik te verminderen

Met het introduceren van het Apple besturingssysteem iOS 12 kregen iPhone gebruikers inzicht in hoe vaak en hoe lang zij hun telefoon gebruikten. Je kunt de resultaten hiervan zien per dag, maar ook hoeveel tijd je in een week aan je telefoon hebt gespendeerd. De eerste gebruikers hiervan deelde al snel geschrokken hun resultaten op social media en eerlijk is eerlijk, ik denk ook niet dat ik mijn resultaten zou willen zien.

Waar bij iPhone gebruikers deze statistieken sindsdien standaard getracet kunnen worden via deze nieuwe functie, kunnen Android gebruikers via de app Quality Time ook deze statistieken bemachtigen. Deze apps zijn gemaakt om mensen bewust te maken van hun telefoon gebruik. Het handige is dat je via deze apps ook een gebruiksduur kunt instellen per app zodat je een melding krijgt wanneer je deze overschrijdt. Zo kun je er zelf voor zorgen dat je geen tijd verspilt en je meer tijd zult hebben voor de belangrijkere dingen in het leven.

Zet onnodige notificaties uit

Is het echt nodig om direct een melding te krijgen bij een nieuwe like op Instagram of Facebook? Moet je echt nog zien dat er mailtjes binnen komen van je werk terwijl je werktijd al lang voorbij is? Kijk welke notificaties écht belangrijk zijn voor jou en zet de onnodige uit. Zo kom je minder in de verleiding om je telefoon er bij te pakken wanneer je weer eens een lampje ziet branden.

Schoon je startscherm op

Schoon je startscherm op door alleen de belangrijke apps hierop te zetten en de andere te verbergen in het menu. Zo open je minder snel de apps waar je eigenlijk niet eens naar op zoek was.

Schoon je startscherm op om telefoon gebruik te verminderen

Maak je menu overzichtelijker

Maak je menu met apps wat overzichtelijker. Zet de apps die je het meeste nodig hebt op de eerste pagina en verdeel de minder belangrijke apps in overzichtelijke mapjes over de andere pagina’s.

Naar bed? Telefoon weg!

Leg je telefoon niet naast je bed neer; dit voorkomt dat je bij het wakker worden en voor het slapen gaan je telefoon gaat gebruiken. Gebruik je hem momenteel als wekker, koop dan een losse wekker. Dit hoeft dan geen reden meer te zijn om hem naast je bed neer te leggen.

Wil je telefoon gebruik verminderen, leg dan niet je mobiel naast je neer als je gaat slapen.

En, zijn jullie al benieuwd naar jullie eigen statistieken na het lezen van deze blog? Kom je in de buurt van Samuel Minter? Of hebben jullie nog andere tips om het telefoon gebruik te verminderen? Laat het ons weten in de reacties!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *