Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

5x Badkamer inspiratie met een vrijstaand bad

5x Badkamer inspiratie met een vrijstaand bad
Artikel begint onder de advertentie

Ben jij een echte bad-mens en gaat er voor jou niets boven heerlijk badderen? Dan doe je dit natuurlijk het liefst in een fijne badkamer waar je helemaal tot rust komt, met goed sanitair. Ga je binnenkort aan een nieuwe badkamer beginnen? Lees dan vooral verder voor 5x badkamer inspiratie met een vrijstaand bad!

Haal buiten naar binnen in een natuurlijke badkamer

Heb je een badkamer beneden of bij een balkon, waar een groot raam kijkend naar buiten zit? Zet dan planten neer voor dit raam en waan je midden in de natuur terwijl je in bad zit. Trek het buitengevoel naar binnen door te werken met natuurlijke materialen in de badkamer. Daarnaast haal je de natuur helemaal binnen door ook nog wat planten in de badkamer zelf neer te zetten. Relaxter badderen kan haast niet!

Wil je dat er niet naar binnen gekeken kan worden vanuit het raam? Dat is geen probleem, er zijn speciale soorten plakfolie waarbij je niet naar binnen kunt kijken maar wél naar buiten. Dit wordt One Way Vision folie genoemd.

Wellness beleving thuis met deze badkamer

In deze badkamer krijg je al snel een heuse wellnes gevoel door de rust en het gebruik van de natuurlijke tinten. Voor een echte wellness beleving kan een bubbelbad in deze badkamer natuurlijk niet ontbreken. Bubbels aan (wellicht zelfs bubbels erbij 😉🥂) en genieten maar!

In style douchen in bad; voor de kleinere badkamer

Niet iedereen heeft een grote badkamer waar zowel een losse douche als bad in past. Er wordt daarom wel vaker gekozen om te douchen in bad, waardoor je toch nog van beide opties kunt genieten. Meestal is dit niet de meest mooie combinatie, maar het voorbeeld hierboven laat zien dat dit ook heel anders kan! Een strakke badkamer, die ruim en luxe oogt, ondanks het feit dat er gedoucht moet worden in het bad. Dit komt mede doordat er gekozen is voor een vrijstaand bad en dat de leiding van de douche netjes is weggewerkt in de muur.

Vrijstaand bad op zolder

Mocht je douchen in bad maar niets vinden en heb je nog wat ruimte over op zolder, dan kun je er ook voor kiezen om hier een bad te plaatsen. Waar bij een douche schuine wanden niet altijd zo handig zijn, is dit voor een bad geen probleem; dus ook op een zolder met schuine wanden kan dit makkelijk. Zet het bad schuin in een hoek en kleed het leuk aan met wat accessoires zoals een mooi kleedje en wat planten, zo creëer je een gezellig hoekje om heerlijk te ontspannen in bad.

Een rustige badkamer; less is more

Ben je niet van al die poespas, dan hoeft dat natuurlijk ook niet. Eenvoud kan soms juist erg mooi zijn. En zeg nou zelf, een vrijstaand bad is al een echte eyecatcher op zich in de badkamer toch? Less is more in dit geval.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *