Maastricht magazine >
lifestyletravel

5x Hotspots in Dublin

5x Hotspots in Dublin
Artikel begint onder de advertentie

Dublin is een geweldige bestemming voor een weekendje weg. Gastblogger Lieke van Reisjager komt regelmatig in Ierland en zette 5 hotspots in Dublin voor je op een rij, die je echt niet mag missen als je een weekendje naar Dublin gaat!

Grafton Street

Grafton Street is de leukste winkelstraat in Dublin! Je vindt hier namelijk naast de ‘standaardwinkels’ ook leuke winkels, hippe koffiebarretjes en veel straatartiesten en muziek. Het is echt een gezellige straat om doorheen te lopen. Vergeet ook niet om de zijstraatjes te verkennen waar de wat kleinere boetiekjes zitten. Aan het einde (of begin) ligt St. Stephens Green, een rustig park waar je even bij kunt komen van de drukte.

Ha’penny Bridge

Ha’penny Bridge is de bekendste voetgangersbrug van Dublin. Er lopen dagelijks meer dan 25.000 mensen over deze brug over de rivier de Liffey. Het is echt een plek voor mooie foto’s, je ziet de Ha’penny Bridge dan ook veel terug op Instagram.

Pubtour door Temple Bar District

Het Temple Bar District mag je echt niet overslaan als je in Dublin bent. In deze kleurrijke wijk van Dublin vind je héél veel Ierse Pubs. Je kunt hier gewoon op eigen houtje je eigen pubtour houden, want je hoeft echt niet te zoeken naar de volgende pub. In het Temple Bar District is onder andere de legendarische pub The Temple Bar te vinden. Deze is trouwens wel erg toeristisch, maar als je er dan toch bent, is het leuk om even binnen te kijken en een pint Guinness te drinken. Tip: proef ook eens de Ierse Bulmers (appelcider) van de tap.

The Church Café | Bar | Restaurant

The Church is een bijzonder restaurant, gevestigd in een voormalige kerk uit de 17e eeuw. Je kijkt hier echt je ogen uit!  Het is geen typische Ierse Pub, alhoewel je wel een Guinness aan de bar kunt drinken. Je kunt hier ’s ochtends een lekkere kop koffie met een scone eten, ’s middags uitgebreid lunchen, ’s avonds goed dineren en de hele dag genieten van bier en cocktails. Bij mooi weer heeft The Church ook één van de mooiste terrassen van Dublin! Je vindt The Church op het kruispunt van Mary Street en Jervis Street, middenin Dublin.

Avondje Johnnie Fox’s Pub

Oké, het is misschien een tikkeltje toeristisch, maar toch is een avondje uit naar de Johnnie Fox’s pub echt een aanrader! Want ondanks dat het een drukbezocht avondje uit is, beleef je hier ook een echte Ierse sfeer met lekker eten, Ierse muziek en een Ierse dansshow. De Johnnie Fox’s pub ligt iets buiten Dublin, maar er gaat een shuttlebus vanuit verschillende plekken in het centrum (€10 retour).

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *