Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

5x LED verlichting in huis

5x LED verlichting in huis

In deze tijd van het jaar gebruiken we meer verlichting. Het is langer donker buiten en door het koude weer zitten we ook meer binnen. Wil je niet schrikken van de energierekening? Dan is het verstandig om gebruik te maken van LED verlichting.

LED verlichting verbruikt veel minder stroom en gaat ook vele malen langer mee dan halogeen-, gloei- en fluorescentielampen. Dit beide is naast goed voor je eigen portemonnee ook goed voor het milieu. Naast LED lampen in al je hang-, wand of vloerlampen te draaien kun je deze verlichting ook op andere manieren in je interieur gebruiken. In deze blog wat inspiratie!

LED paneel

Hang een LED paneel aan je wand, bijvoorbeeld in de keuken. Naast dat dit, uiteraard, voor verlichting zorgt, breekt dit ook een ‘saaie’ muur. Een andere leuke plek om een LED paneel op te hangen is aan de muur tussen een collage met verschillende soorten (formaten) fotolijstjes. Dit geeft ’s avonds een mooi effect aan je fotowall!

Licht in de duisternis

Kun je steeds maar geen kleding vinden in je kledingkast omdat deze vanbinnen zo donker is, dan kun je dit zo verhelpen door verlichting aan te brengen in de kast. Super handig!

Zwevend bed

Het gevoel hebben dat je bed in de lucht zweeft? Dat is zo gefixt met een LED strip onder je bed. Het staat ook nog eens erg sfeervol.

Verlichte trap

Moet je vaak in het donker van de trap af? Dat wordt een stuk veiliger als je LED verlichting in de traptreden verwerkt. En zeg eens eerlijk, dit ziet er toch ook gewoon super gaaf uit?!

LED strips everywhere

Eigenlijk kun je achter onwijs veel dingen LED strips plakken. Dit geeft naar mijn mening echt een warm en sfeervol gevoel, als je het op warm wit zet althans 😉. Enkele voorbeelden waar je het achter kunt plakken zijn TV’s, spiegels, kasten, wandplanken en zoals op het voorbeeld te zien; achter het bureau.

Hebben jullie nog leuke tips om verlichting op een andere manier te gebruiken in je interieur? Laat het weten in een reactie!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *