Maastricht magazine >
lifestyleentertainment

5x Leuke dingen die je kunt gaan doen deze zomer

5x Leuke dingen die je kunt gaan doen deze zomer

Blijf jij thuis deze zomer, maar ben je vastbesloten om er een onvergetelijk seizoen van te maken? Dat moet wel lukken, want er is meer dan genoeg te zien, te doen én te beleven in eigen land. Natuurlijk geven wij je een paar goede tips voor als jij gewoon lekker veel leuke dingen wilt gaan doen deze zomer!

1. Kermis, carnaval, circus en theater

Nee, dit zijn niet vier aparte ideeën voor komende zomer. Dit is één evenement waar je gewoon van alle vier kunt genieten! Als dat geen feestje is in de zomer… Je kunt van 17 juni tot 28 augustus genieten van De Parade, een rondreizend festival dat je laat genieten van de sfeer van de kermis, van carnaval, van het circus én het theater. Check wel even waar De Parade zich bevindt als je wilt gaan. Eindhoven, Den Haag, Utrecht en Amsterdam worden aangedaan.

2. Het mooiste fietsgebied van Nederland ontdekken

Nederland heeft een prachtige natuur, al verschilt het natuurlijk wel erg per provincie. Ben je een natuurliefhebber en hou je van lekker fietsen? Dan kun je deze zomer deelnemen aan de Drentse Fiets4Daagse van 19 tot en met 22 juli. Geniet van het indrukwekkende natuurlandschap dat tot het mooiste fietsgebied van Nederland is uitgeroepen.

3. Bakken in de zomer? Wel alles zelf doen!

Hou jij lekker van taarten bakken? Dan doe je dat natuurlijk vooral in de winter. Toch kun je er in de zomer nog iets extra’s mee doen. Je kunt namelijk in de zomer een bezoek brengen aan een appelboomgaard om je eigen appels voor je appeltaart te plukken. Maak er een zonnig dagje uit van als je tussen de appelbomen door slentert en als het donker wordt is het een mooi moment om je appeltaart in de oven te doen. Heerlijk, met wat koude slagroom zo aan het einde van de dag.

4. Hang de toerist uit in eigen land

Nederland heeft veel mooie en interessante trekpleisters. Toch hebben veel Nederlanders zelf eigenlijk nog nooit echt goed kennis gemaakt met deze trekpleisters. Ga gewoon eens lekker de toerist in eigen land uithangen. Breng een bezoek aan Volendam om direct een foto te laten maken in traditionele kledij, bewonder de Zaanse Schans of ga eens van dichtbij kennismaken met de molens van Kinderdijk. Je ontdekt gegarandeerd dat je het land helemaal niet uit hoeft om veel moois te zien!

5. Bouw een eigen waterparadijs

Heb je een grote tuin of een leuk park in de buurt en wil je met de (buurt)kinderen genieten van waterpret deze zomer? Je kunt heel eenvoudig zelf een echt waterparadijs maken. Koop verschillende soorten goedkope kinderbadjes en plaats deze in patroon om van bad naar bad te kunnen springen. Maak waterballonnen en zorg direct ook voor wat waterpistolen om in het watergevecht te kunnen gebruiken. Nog niet gek genoeg? Knip wat vuilniszakken open over de lengte, plak meerdere zakken aan elkaar en leg het op een stuk gras. Een beetje water met zeepsop toevoegen en je hebt je eigen waterslide!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *