Maastricht magazine >
lifestyletip

5x Thuisactiviteiten voor op een regenachtige dag

5x Thuisactiviteiten voor op een regenachtige dag

Vooral in de herfst en in de winter zijn er vaak regenachtige dagen waarop je liever thuis blijft. Zelfs in de lente en in de zomer komen deze dagen voor. Maar wat zijn nu leuke dingen die je thuis kunt ondernemen op zo’n miezerige dag? Hier lees je 5 activiteiten die je thuis kunt doen op een regenachtige dag.

1. Een film kijken

Een film of misschien wel meerdere films kijken is natuurlijk een heerlijke activiteit op een dag dat het weer niet echt meezit. Je kunt lekker op de bank ploffen met zijdezachte sokken aan en een warm dekentje om je heen. Vergeet vooral niet een lekkere bak popcorn en wat drinken klaar te zetten. Dan alleen nog je favoriete film even opzoeken en je zult een heerlijke middag of avond hebben. Je kunt natuurlijk ook iemand uitnodigen om samen een filmmarathon te houden, dat maakt het een extra gezellige dag. Het enige nadeel is dan wel dat één van jullie tweeën door de regen moet om bij de ander op de bank te belanden.

2. De muren een ander kleurtje geven

Weet je van tevoren al dat het op je vrije dag gaat regenen? Haal dan alvast een emmer verf en kwasten in huis. Dan kun je die ene saaie witte muur een mooi, nieuw kleurtje geven. Een perfecte activiteit die je kun doen op een regenachtige dag. Hang dan ook direct dat schilderij of die mooie foto op, die al jaren in de gang of achter de kast stof staat te happen. Het resultaat van een dagje hard werken is een prachtige nieuwe muur waar je met een voldaan gevoel naar kan gaan kijken.

3. Bundel je mooiste herinneringen

Zo’n regenachtige dag kun je ook gebruiken om nu eindelijk eens de foto’s van de vakantie van twee jaar geleden in het plakboek te plakken. Als je de smaak te pakken hebt, kun je ook direct het plakboek van vorig jaar afmaken. De leuke herinneringen komen vast weer boven na het zien van al die leuke foto’s. Schrijf je herinneringen op bij de foto’s, dan wordt het een extra mooi en bijzonder plakboek. In plaats van een plakboek kun je natuurlijk ook online een leuke fotoalbum maken.

4. Ruim je kledingkast op

Oké eerlijk toegegeven, dit is vaak niet zo’n leuk klusje om te doen, maar als je het eenmaal gedaan hebt kun je echt genieten van een opgeruimde kledingkast. Ga met een grote vuilniszak naar boven en begin met opruimen. Leg de goede kleding die je niet meer aan doet op een aparte stapel, deze kun je misschien nog wel verkopen of naar de kringloop brengen. Zo geef je je oude kleding nog een tweede kans. Pas de kledingstukken die je wilt houden en kijk gelijk ook even of je het met een ander kledingstuk kunt combineren. Een regenachtige dag is perfect voor deze activiteit.

5. Bak wat lekkers

Als het buiten regent is er niets zo leuk om te doen dan iets lekkers te bakken. Zoek een lekker recept op van een taart, koekjes, of cupcakes en ga lekker bakken. Wees ook creatief en pas het recept aan met ingrediënten die jij er goed bij vindt passen. Dit is erg leuk om samen te doen met je vriendin of met je zus, maar ook als je alleen bent is dit een prima tijdverdrijf voor een regenachtige middag. ’s Avonds op de bank kun je dan heerlijk genieten van je baksels terwijl je naar je favoriete serie kijkt.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *