Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

6x Kranen inspiratie

6x Kranen inspiratie

Kranen zijn er in alle soorten en maten. Zo heb je onder andere keukenkranen, wastafelkranen en thermostaatkranen. Voor alles hebben ze wel een speciaal soort kraan ontworpen. In deze blog wat inspiratie om je huis te voorzien van de mooiste kranen, want een kraan is tegenwoordig allang niet meer ‘gewoon’ een kraan.

Waterval kraan/open kraan

Bij een open kraan is vaak een deel van de hals van de kraan open, waardoor je het water er mooi uit ziet stromen net als een soort waterval. Het kan ook zo zijn dat de kraan niet open is maar wel een stuk breder, waardoor het water er breed uitloopt en je ook een waterval effect krijgt. Van de open kraan zijn ook versies verkrijgbaar waarbij er licht in verwerkt zit, waardoor het water wat er uit loopt mooi verlicht wordt. Dit heeft zeker wel een wauw-factor als mensen je kraan zien!

Een standaard thermostaatkraan is vaak niet zo heel mooi, maar als ik dan mijn bad moet vol laten lopen met een mooie kraan, dan is deze waterval kraan op de foto hieronder toch wel echt een plaatje. Zo zijn er meerdere mooie thermostaatkranen verkrijgbaar waarbij het water als een waterval in je bad stroomt.

Gekleurde kraan

Tegenwoordig hoef je helemaal niet meer voor een zilver gekleurde kraan te kiezen. Er zijn zoveel soorten gekleurde kranen op de markt, dat je genoeg opties hebt om een kleur kraan te kiezen die helemaal bij jouw interieur past. Zo zijn er kranen in de kleur brons, goud, zwart, wit, koper… noem het maar op en het is er. Door af te wijken van de ‘standaard’ kleur kraan valt deze direct in het oog. Hieronder zien we een prachtige zwarte keukenkraan. Perfect voor bijvoorbeeld een keuken met een donker aanrechtblad, of een marmerblad.

Wil je een chique uitstraling overweeg dan om een goudkleurige kraan aan te schaffen. Zeker in combinatie met een goudkleurige wasbak is dit een mooie match.

Vrijstaande badkraan

Als je de mogelijkheid hebt is een vrijstaand bad met een vrijstaande badkraan erg gaaf. Onderstaande kraan past perfect bij een klassieke badkamer, door de klassieke kruisgrepen van de kraan. Ook de douchekop zelf ziet er wat retro uit!

Heb je een moderne badkamer dan is er uiteraard ook genoeg andere keus uit vrijstaande badkranen, zoals op het voorbeeld hieronder.

Nog meer inspiratie nodig? Neem dan eens een kijkje op het Kranen bord op onze LovestoHAVE Pinterest.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *