Maastricht magazine >

 
lifestyle

7x Waarom de herfst zo leuk is

7x Waarom de herfst zo leuk is

De herfsttijd is weer aangebroken en het wordt langzaam weer wat kouder in het land. Aan de bomen kleuren de blaadjes van groen naar rood, oranje en/of bruin totdat ze ervan af vallen. De een is gek op deze tijd van het jaar, terwijl de ander niet weet hoe snel ze een vakantie naar een warm land moeten boeken. Ikzelf geniet ook vooral van de zomer, maar kan ook zeker het leuke inzien van de herfst. Hieronder enkele voordelen die de herfst met zich meebrengt.

Warme chocomel
Zodra de zomer voorbij is en de herfst begint, kun je lekker genieten van een kop warme chocomel met slagroom. In de zomer verlang je hier wel al eens naar, maar voelt het gek om dat te bestellen op het terras met een hete zon boven je hoofd. Nu is het eindelijk tijd om weer te genieten van onbeperkt warme chocomel!

Sweater weather
Nu het wat kouder wordt kun je eindelijk al die leuke truien weer uit de kast gaan trekken. Leuk met een rokje, een lange broek, sneakers of laarzen.. Het kan allemaal! Een messy bun erbij en je herfstlook is weer helemaal compleet.

Met een dekentje op de bank
In de herfst kun je ongegeneerd op de bank gaan liggen met een lekker warm dekentje over je heen. Herfst staat garant voor heerlijke luie avonden op de bank, het liefst met een leuke film of een serie van Netflix erbij.

Lekker bij de openhaard zitten tijdens de herfst
Designed by Freepik

Openhaard
Niet iedereen heeft deze in huis, maar als je dat wel hebt… Wauw. Dan is dit echt het ultieme herfstgevoel. Lekker de openhaard aansteken en gezellig bij het warme vuurtje gaan zitten. Hier wordt je gewoon blij van!

Tikkende regen op het raam
Wat ook een heerlijk herfstgevoel geeft, is de regen die op je ramen tikt terwijl jij er lekker warmpjes bij zit binnen. Ik kan hier wel uren naar kijken. Het wordt natuurlijk wel een ander verhaal als je zelf nog naar buiten moet in die regen.. Maar daar is een warm bad bij thuiskomst dé oplossing voor.

Wat eten we vandaag? STAMPPOT!
Tja, stamppot. Dat begin je meestal ook pas weer echt te eten in de herfst. Lekker een stamppot boerenkool of andijvie, met heerlijke spekjes en worst erin.. Yummie! Al trek gekregen? Ik wel.

Gezelligheid met kaarsjes
Als ik iets gezellig vind, dan zijn dat wel kaarsjes in huis. Jammer genoeg moet ik deze de hele zomer wegstoppen omdat het zo lang duurt voordat het echt donker wordt, dat het gewoon geen zin meer heeft om een kaarsje aan te steken. Gelukkig begint de donkerte nu al wat eerder en neemt de kou toe, dus alle reden om weer lekker de kaarsjes aan te steken!

Nog een laatste grote voordeel van de herfst is; weg met die muggen! Eindelijk niet meer lek gestoken worden en geen gezoem meer bij je oren terwijl je probeert te slapen. Wat vinden jullie zo fijn aan de herfst? Laat het mij en de andere lezers weten in de reacties!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *