Maastricht magazine >
lifestyletip

Activiteiten en tips voor de herfstvakantie 2022

Activiteiten en tips voor de herfstvakantie 2022
Artikel begint onder de advertentie

De herfstvakantie is in het Noorden al volop begonnen en ook Midden en Zuid Nederland hebben bijna vakantie. Als het weer een beetje wil meewerken zijn er talloze activiteiten die je kunt doen deze herfst. Ook als het herfstweer roet in het eten gooit is er natuurlijk genoeg te doen. In deze blog geven wij een aantal leuke tips.

Olifantje geboren in Diergaarde Blijdorp

Op 9 oktober 2022 werd in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam een Aziatische olifant geboren. Moeder Faya zette haar eerste kalf zonder problemen op de wereld. Nog maar een dag oud kon de kleine jongen al door bezoekers worden bewonderd. Een jaar eerder, op 5 mei, werd er ook een Aziatisch olifantje geboren, deze is dus inmiddels anderhalf jaar oud en al een hele kerel. Inmiddels telt de olifantengroep in Blijdorp vier generaties, een unicum in een dierentuin. Overgrootmoeder Irma is de oudste van de groep.

De Steenkolenmijn van Valkenburg

In vroeger tijden werd er in Limburg volop steenkool gewonnen. Het was toen één van de rijkste delen van Nederland. De steenkoolmijn van Valkenburg is toegankelijk voor toeristen. Er worden rondleidingen georganiseerd door oud-mijnwerkers. Zij kunnen je alles vertellen over het leven onder de grond. De steenkolenmijn van Valkenburg is dagelijks geopend.

Ervaar het leven van een blinde in MuZIEum

Hoe is het om blind te zijn? Als ziende is dat vaak heel lastig voor te stellen. Met een blinddoek voor de weg vinden in je eigen huis lukt misschien nog wel, maar wat als je je dagelijks leven moet leiden zonder dat je over je ogen kunt beschikken, dat is een ander verhaal. In MuZIEum in Nijmegen kun je ervaren hoe een blinde of slechtziende het ontbreken van goed zicht compenseert met andere zintuigen.

Vind je weg in Themapark GeoFort

In het Gelderse Herwijnen vind je Themapark GeoFort. Hier komt het aan op navigatie en een goed richtinggevoel. Vind je weg in de doolhoven en tunnels en zorg ervoor dat je als eerste bij de uitgang komt. Een leuk dagje met de kinderen wat kan worden afgesloten met een heerlijke pannenkoek in Pannenkoekenhuis De Wereldpan.

Slapen bij de wilde dieren

In Safaripark Beekse Bergen kun je nu ook overnachten in een Jungalow. Natuurlijk slaap je niet tussen de wilde dieren, maar je hebt tijdens je verblijf wel toegang tot het safaripark en het Speelland Beekse Bergen. Je kunt het safaripark met je eigen auto bezoeken of gebruik maken van wandelroutes en gedeelten waar speciale safaribussen rijden. Er zijn op bepaalde dagen en tijdstippen voedermomenten waarbij een verzorger uitleg geeft en vragen beantwoordt.

Madurodam boeit al generaties lang

Madurodam gaat al decennialang met zijn tijd mee. De volwassenen voelen zich er een reus, de kinderen kijken hun ogen uit naar alle leuke animaties. Herken de bekende gebouwen en zie hoe op Schiphol een vliegtuig aan het taxiën is. In de Rotterdamse haven moet een schip worden geladen, en de treinen rijden af en aan om alle bewoners naar hun bestemming te brengen. Molens draaien en vanuit de snoepfabriek komt een vrachtwagen je een lekkere Marsreep brengen. Alle gebouwen en andere miniaturen zijn zo echt mogelijk nagebouwd door fanatieke miniatuurbouwers die hun hart aan Madurodam verloren.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *