Maastricht magazine >
lifestyleentertainment

André Rieu op het Vrijthof in Maastricht

André Rieu op het Vrijthof in Maastricht
Artikel begint onder de advertentie

Vorig weekend waren de laatste optredens van de 15e editie van André Rieu zijn openluchtconcerten op het Vrijthof in Maastricht. In drie lange weekenden achter elkaar gaf hij maar liefst 11 concerten.

Op de laatste dag van de concertreeks, zondag 21 juli, behaalde hij de mijlpaal van alweer zijn 100e concert op het Vrijthof. Uiteraard ging dit niet onopgemerkt voorbij en kwam ook de burgemeester van Maastricht hem bedanken.

André Rieu en zijn zoon Pierre Rieu

Klassieke muziek

Zelf luister ik eigenlijk nooit naar klassieke muziek. De enige keer dat ik dit gedaan heb was tijdens het schrijven van mijn scriptie, omdat ik mij met deze muziek goed kon focussen. Dat lukte uiteraard niet met top 40 muziek, wat ik in mijn hoofd altijd blijf mee zingen 😉. Toch ben ik vorig weekend naar zijn concert geweest omdat ik weleens benieuwd was hoe hij het over zou brengen aan mensen zoals ik.

Fanfare voor de start van het concert

André hield namelijk niet van de sombere sfeer die hing bij klassieke concerten, de sfeer zoals de meeste niet-klassiek liefhebbers wel in gedachte zullen hebben. Hij vond de muziek prachtig, maar wilde het zelf in plaats van statisch en serieus juist met enthousiasme en plezier overbrengen aan het publiek.

Het orkest van André Rieu: Het Johann Strauss Orkest

Inmiddels kan ik bevestigen dat dit hem is gelukt, want wat spelen hij en zijn orkest met veel enthousiasme en energie. Het plezier is echt van hun gezicht af te lezen en dat werkt aanstekelijk. Daarbij de grapjes tussendoor, de aankleding.. Het zorgt er allemaal voor dat er een leuke sfeer hangt. Het publiek, wat overigens heel breed is met toch ook wel veel jongeren, doet overal gezellig aan mee.

Het Vrijthof overdag voor de start van het concert
Het Vrijthof ’s avonds tijdens het concert

Klapstoeltjes of het terras

Naast de klapstoeltjes waar je voor kunt kiezen bij het podium, zitten er ook allemaal terrassen om het podium heen waar je kunt gaan zitten. Je boekt dan een terrasarrangement, waarbij je voor de show begint een diner geserveerd krijgt.

Het diner op ons terras: Café In Den Ouden Vogelstruys

Zelf zaten wij ook op een terras en dit gaf naar mijn idee een extra ontspannen sfeer. Door de grote schermen bij het terras waar close-ups te zien zijn hoef je helemaal niks te missen van wat er op het podium gebeurt. Nog een voordeel: moet je tussendoor naar de wc dan gaat dat hier natuurlijk een stukje makkelijker.

Het terras naast het podium, met extra schermen waar beelden van het podium op uitgezonden worden.

Op het terras staan rijen met lange tafels opgesteld waar je met meerdere families en/of vrienden aan een tafel zit. Dit heeft wel wat leuks vind ik zelf, het is alsof iedereen even bij elkaar hoort en het niet uitmaakt wie of wat je bent.

Het terras ’s avonds tijdens het concert

Het was een geslaagde avond waarbij je moeilijk stil kan blijven zitten. Uiteraard hebben we ook de wals gedanst, al was ik de stappen even vergeten haha. Ben jij wel eens naar een concert van André Rieu geweest? Of staat dit nog op je to-do list?

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *