Maastricht magazine >

 
lifestyletravel

Backpacken in Vietnam: Een reis voor op je bucketlist

Backpacken in Vietnam: Een reis voor op je bucketlist

Voor een veelzijdige backpackreis is Vietnam het perfecte land voor jou. Het land heeft zoveel te bieden op het gebied van geschiedenis, stranden, eten en de adembenemende natuur. Aangezien het land groot is, heb je vaak meerdere weken nodig als je het land echt goed wilt ontdekken. Het mooiste is om anderhalve maand aan te houden, dan kun je echt genieten van alles wat het land te bieden heeft. Als je dan terugkomt en je laat vrienden en familie je foto’s zien, dan kunnen ze de een na de andere Vietnamese schoonheden zien.

Vietnam heeft voor ieder wat wils

Vietnam heeft voor elke reiziger wel wat te bieden. Je kunt genieten van de prachtige natuur, de trekpleisters van het land en het heerlijke lokale en regionale eten dat vers voor je bereid wordt door de lokale bevolking. Je kunt een low-budget reis maken en van hostel naar hostel reizen, maar je kunt ook gewoon voor de wat luxere hotels kiezen. Je kunt jouw backpack vakantie naar Vietnam precies samenstellen zoals jij dat wilt. Het fijne is dat de bevolking een aardig woordje Engels spreekt en je je daar dus niet al te veel zorgen over hoeft te maken. Daarnaast zijn er ook genoeg vervoersmogelijkheden zoals taxi’s, scooter-taxi’s, brommers, fietsen en tuk tuks.

Praat met de locals voor leuke tips

De locals in Vietnam zijn erg vriendelijk en het is dan ook echt aan te raden met ze in gesprek te gaan. Ze kunnen je op plekken wijzen die alleen zij kennen, waar bijvoorbeeld nog niet veel toeristen komen. Op die manier kan je je reis nog specialer maken en het land echt leren kennen. De prachtige tempels zijn ook echt een bezoek waard. Zo kom je in echte Vietnamese sferen en kun je zien hoe de cultuur van Vietnam is. De rijstvelden van Sapa zijn ook een aanrader. Hier kun je een mooie hike maken en ook de lokale marktjes zijn leuk om te bekijken.

Bezoek de hoofdstad en geniet van wat het te bieden heeft

Als je graag door een eeuwenoud stadscentrum wilt wandelen, kun je overwegen om naar Hanoi te gaan. De hoofdstad van Vietnam heeft veel te bieden qua bezienswaardigheden, restaurants en barren. Aangezien de Fransen in het verleden hier de scepter zwaaiden, kom je ook veel Franse restaurantjes tegen. Je kunt in de stad naar het Ho Chi Minh Museum en ook naar het Mausoleum waar de voormalige leider Ho Chi Minh opgebaard ligt. Er is zoveel moois te zien in de stad dat het echt aan te raden is hier een paar dagen of langer te besteden.

Kajak door de grotten van Halong Bay

Voor een van de mooiste plekken op het gebied van de natuur is Halong Bay echt een plek waar je geweest moet zijn. Je kunt er een kajak huren en door de grotten kajakken en zo de meest mooie natuurlijke verschijnselen bekijken. Het is wel een goed plan om aan de locals te vragen welke route je het beste kunt nemen, zij weten namelijk precies waar de toeristen massa’s nog niet veel komen. Voor een stukje geschiedenis is Saigon een mooie stad om te bezoeken. Hier zijn bijvoorbeeld de Cu Chi Tunnels te bezoeken die tijdens de Vietnam oorlog gebruikt werden.

Een bezoek aan de “Paradijs Grot” is echt de moeite waard

Voor een van de leukste steden van Vietnam moet je naar Hoi An. Hier kun je prachtige ruïnes bekijken en super leuke cafés en gezellige restaurantjes bezoeken. Daarnaast vind je in Da Dang, wat niet ver van Hoi An af ligt, de Golden Bridge. Deze brug is wel een zeer drukke trekpleister, maar wel iets wat je gezien moet hebben. De brug wordt door grote handen gedragen en is goudgekleurd. Ook het National Park in Phong Nha-Ke Bang is een overweldigende plek om te bezoeken. De kalksteengrotten, ook wel de “Paradijs Grot”, laten je doen denken dat je in een sprookje beland bent.

Bereid je reis goed voor!

Naast dit alles is er nog veel meer te beleven in Vietnam. Zorg dus dat je voor vertrek goed je route uitgestippeld hebt en alvast informatie ingewonnen hebt over de kosten van de musea, excursies en uitstapjes. Zo kun je van tevoren al een goed idee krijgen van wat je kwijt zult zijn tijdens de reis. De hostels zijn vaak niet duur (tussen de 10 euro en 25 euro) en het eten en drinken al helemaal niet, vaak tussen de 3 en 10 euro wat wel typisch is voor het Zuid-Aziatische land. Ga vooral voor de straat eettentjes, want al wordt hiervan vaak gezegd dat je op moet passen, het voedsel is er wel vers.

Gerelateerde blogs

Reacties (2)

  1. Omg, dit wil ik echt doen! Zelf wist ik nooit hoe ik aan zoiets kon beginnen en welke plekken ik dan zou bezoeken. Maar deze blogpost heldert heel veel op! Thanks! 🤗

    1. Dat is fijn om te horen Julie! Ik hoop dat we snel weer veilig kunnen reizen en je aan de slag kunt met je plannen🙌🏼

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *