Maastricht magazine >

 
lifestyletravel

Backpacken Japan: Route en Tips

Backpacken Japan: Route en Tips

Als je houdt van backpackvakanties dan mag Japan op dat lijstje zeker niet ontbreken. Japan is wel een van de duurdere backpack trips, maar het is het geld zeker waard. Het land heeft een zeer rijke historie, een traditionele cultuur en landschappen waar je u tegen zegt, waar je ook komt in het land. Het fijne aan Japan is dat het openbaar vervoer goed geregeld is en je dus goed en relatief goedkoop het hele land door kunt reizen. Het is wel een land die de nodige voorbereiding nodig heeft, Japan is niet een land waar je heel eenvoudig op de bonnefooi heen kunt. Vooral in de lente of herfst zal je je backpack trip goed moeten plannen. Het land houdt niet zo van onverwachte bezoekers. 

Begin je reis in de wereldstad Tokyo

Het is dus een strak plan om op tijd je reis vast te leggen en dus ook de bezienswaardigheden en hotels alvast. Zo weet je zeker dat je plek hebt en dus goed voorbereid op reis gaat. Het is het mooiste om in Japan te beginnen in Tokyo. Deze wereldstad heeft heel veel te bieden qua geschiedenis, cultuur en natuurlijk eten. Door hier een metrocard aan te schaffen kun je heel eenvoudig door de stad heen reizen. Bezoek in Tokyo vooral de Tokyo Tower en ga ook even naar de wijk Shibuya waar je het beroemde kruispunt van Tokyo kunt vinden. Voor het mooiste uitzicht over de stad is het Tokyo Metropolitan Government Building the place to be. Je hoeft er ook nog eens helemaal niets voor te betalen.

Gezellig tafelen in Matsumoto en de locals ontmoeten

Vanuit Tokyo kun je bijvoorbeeld doorreizen naar Matsumoto. Hier heb je een heel mooi gelijknamig kasteel wat gezien wordt als één van de mooiste van Japan. Daarnaast kun je vanuit Matsumoto ook de Japanse Alpen in en de leuke restaurantjes en cafés bieden veel ruimte om heerlijk mensen te kijken en de locals te ontmoeten. De omgeving van Matsumoto is ook erg mooi en de fraaie bergketens kun je via verschillende wandelpaden verkennen. Het uitzicht is er prachtig en daar zal je menig mooie foto’s kunnen maken. Je kunt er ook voor kiezen een fiets te huren en zo de stad verkennen. 

Bezoek de boeddhistische tempel in Kanazawa

Voor een mooie stad in de Japanse Zee is Kanazawa een plek die je zou kunnen bezoeken. Op het eiland Honshu kun je deze stad vinden. Als je graag een nog ongerept gebied wilt bezoeken, dan is deze plaats echt een bezoek waard. De Kenrokuen Garden is een van de mooiste bezienswaardigheden die Kanazawa te bieden heeft. Dit is een landschapstuin welke er echt indrukwekkend uit ziet als je er doorheen loopt. In het tempel district Ninjadera staat een boeddhistische tempel. In het verleden was deze tempel uitgerust met boobytraps en geheime doorgangen om zo mensen buiten te houden. Ook het prachtige Kanazawa Castle moet je gezien hebben als je in de stad komt.

Heerlijk (goedkoop) eten op Nishiki Market in Kyoto

Na Kanazawa is Kyoto een zeer mooie plek om heen te gaan. Hier zou je echt een aantal dagen voor uit moeten trekken. De stad is vooral bekend om de tempels en geisha’s en er is zoveel te zien dat je je ogen uit zult kijken. Ga bijvoorbeeld naar de Fushimi Inari tempel of ga naar het beroemde Gouden Kasteel. Je kunt hier een hele mooie fietstocht maken en zo de puurste en meest ongerepte plekken van de stad verkennen. Hoewel het wel gezien wordt als één van de grootste steden van Japan, kun je hier lekker en toch heel goedkoop eten (tussen de €1.70 en €5.80). Op Nishiki Market kun je de lekkerste gerechten vinden op de foodmarkt.

Bekijk het effect van de atoombom op Hiroshima

Naast Kyoto zijn Nara, Osaka en Hiroshima ook echt het bezoeken waard als je gaat backpacken in Japan. Dit kun je met de trein af en zo alle traditionele plekken en nieuwe hippere plaatsen bekijken. Osaka is een wat hippere stad waar je vooral erg goed uit kan gaan. In Hiroshima mag een bezoek aan het Peace Memorial Park niet ontbreken en leer je over het effect van de atoombom op de stad. Van daaruit kun je weer terug naar Tokyo en ben je moe maar voldaan van een geweldige reis door Japan!

Staat backpacken in Japan ook al op jouw bucketlist?

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *