Maastricht magazine >

 
lifestyletravel

Backpacken Sri Lanka: Route en Tips

Backpacken Sri Lanka: Route en Tips

Als je nog een bestemming zoekt voor een backpack vakantie dan zou je zeker ook eens moeten kijken naar Sri Lanka. Dit land heeft een zeer rijke cultuur en er is genoeg te beleven. Daarnaast is het ook nog eens een betaalbare vakantie, je kunt namelijk al vanaf €500 een ticket krijgen als je even goed zoekt. Met een dagbudget van €20 tot €40 kun je het hier prima redden en hoef je niet echt op te letten wat je uitgeeft. Je kunt het zelf zo duur of goedkoop maken als je wilt.

Stippel je route goed uit

Wanneer je voor Sri Lanka kiest als backpack bestemming is het verstandig om van te voren al een goede route uit te stippelen. Er zijn meerdere manieren waarop je het land kunt ontdekken en het is maar net welke route jouw voorkeur heeft. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om tijdens je reis zoveel mogelijk plekken te bezoeken en daar zo min mogelijk voor te hoeven reizen. Je route is daarnaast natuurlijk ook afhankelijk van hoe lang je precies gaat en wat je budget is. Wil je het grootste gedeelte van Sri Lanka ontdekken dan is het echt aan te raden om minimaal 3 weken te gaan. Zo is er voldoende tijd om de vele verschillende kanten van Sri Lanka te leren kennen.

Sri Lanka

Kies Negombo om te wennen

De perfecte reisroute door Sri Lanka heeft een beetje van alles wat het land te bieden heeft. Door de juiste route uit te kiezen zie je een breed scala aan natuur, cultuur en strandbestemmingen. Je vliegt op Colombo, wat één van de twee hoofdsteden van Sri Lanka is. Je kunt vanaf daar het makkelijkste een taxi nemen naar Negombo. Je zou ook in de hoofdstad kunnen verblijven, maar Negombo is een net wat veiligere keuze. Als je daar bent zou je even de vismarkt kunnen bezoeken. Voor de rest is het niet het meest interessante dorp, maar wel een goede bestemming om aan het land te wennen.

Negombo, Sri Lanka
Negombo, Sri Lanka

Ontdek waar het boeddhisme in Sri Lanka begonnen is

Van Negombo kun je doorreizen naar Anuradhapura, dit is de oude hoofdstad van het land. Een busreis hier naartoe duurt zo’n 4 uur. In deze stad kun je allerlei schitterende heilige bouwwerken bekijken en met een tuktuk langs alle bezienswaardigheden touren. Zorg er dan ook zeker voor dat je de heilige berg Mihintale bezoekt. Dit is waar het boeddhisme ooit begonnen is in het verre verleden van het land. Van daaruit kun je in ongeveer 1,5 uur rijden naar de Lion Rock in Sigiriya, welke op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Dit is een oude vulkaan waar ooit een paleis van de koning opstond. Je kunt hier ook super mooi klimmen, mocht je daar van houden.

Anuradhapura, Sri Lanka
Lion Rock in Sigiriya, Sri Lanka

Van Kandy naar Ella, een beroemde treinreis met mooie uitzichten

Voor de beroemdste treinreis van Sri Lanka moet je naar Kandy, hier kun je een 7 uur durende reis naar Ella beginnen. Je gaat hierbij met de trein door mooie bergen en groene heuvels die Sri Lanka karakteriseren. Kandy is sowieso het bezoeken waard vanwege de mooie botanische tuin en de Tempel van de Tand. Het voordeel van deze stad is dat je alles te voet kunt doen. Als je graag naar het strand wilt, zou je vanaf Ella door kunnen reizen naar Mirissa via Tangalle. Daar vind je prachtige stranden met gezellige restaurants. Iets verderop in Weligama kun je ook nog mooi surfen.

Kandy, Sri Lanka
Mirissa, Sri Lanka

Jeepsafari in Mirissa en een Nederlands fort bezoeken in Galle

Onderweg naar Mirissa kun je het Yala National Park aandoen. Dit is een super mooi nationaal park waar je een gave jeepsafari kunt maken. Hier kun je onder andere luipaarden zien, maar ook olifanten, apen, beren en krokodillen kun je er spotten. Vervolgens kun je door naar Galle waar een Nederlands fort te vinden is. Van daaruit kun je naar Hikkaduwa, hier heb je weer mooie stranden die je kunt bezoeken. Dit is echter wel één van de grotere toeristische trekpleisters. Daarna ben je alweer terug bij Colombo en is het tijd om naar huis te gaan.

Yala National Park, Sri Lanka
Galle, Sri Lanka

Simpel of luxe, voor ieder wat wils in Sri Lanka

Als je van backpacken houdt, is dit land echt het bezoeken waard. Er is genoeg te zien op Sri Lanka. Er zijn verschillende hostels en hotels te vinden en hier betaal je vaak tussen de €15 en €50, afhankelijk van of je voor simpel of luxe gaat. Door voor lokale gerechten te kiezen kun je eten voor tussen de €0.50 en €2. Een pizza heb je al vanaf €6. Voor €25 tot €30 per dag per persoon kun je in Sri Lanka zeker een geweldige backpack vakantie beleven.

Sri Lanka

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *