Maastricht magazine >

 
lifestyletravel

Backpacken Thailand: Route en Tips

Backpacken Thailand: Route en Tips

Thailand heeft jou als backpack reiziger enorm veel te bieden. Je kunt het hele land doorreizen en heel veel verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Het is by far een van de populairste bestemmingen onder backpackers en dat is natuurlijk ook omdat het zo goed betaalbaar is. Daarnaast heeft het land super mooie eilanden, een rijke cultuur en ook super lekker traditioneel eten. Je kunt eenvoudig zelf je reis opzetten, zelfs als je dit nog niet eerder hebt gedaan. Het land is behoorlijk veilig en is dus een prima land om een backpack avontuur in te beginnen.

Neem de tijd voor Thailand

Als je naar Thailand wilt om te backpacken dan kun je het beste drie of vier weken hiervoor uittrekken. Op deze manier kun je het meeste van het land ontdekken en echt de tijd nemen om alles in je op te nemen. Het land is zo divers en heeft zoveel moois, dat je liever langer dan korter wilt blijven na je drie of vier weken. Je kunt de iconische bounty stranden bezoeken, je kunt de jungle ingaan en natuurlijk de typische tempels van Thailand betreden. De grote steden van Thailand hebben een rijke historie en de kleinere dorpjes laten je goed zien hoe de locals leven.

Begin in Bangkok, begin centraal

Tijdens de backpack vakantie naar Thailand zal je natuurlijk zowel het noorden als het zuiden willen bezoeken. Het slimste is om in Bangkok te beginnen aangezien deze stad centraal ligt en je vanaf de hoofdstad alle richtingen op kunt gaan. Het is het handigst als je eerst het noorden bezoekt en de laatste periode van je vakantie naar het zuiden trekt. Zo kun je eerst het land en de cultuur goed ontdekken en aan het einde van je reis de eilanden en de bounty stranden ontdekken. Zo kom je uiteindelijk weer thuis met een zeer uitgerust gevoel en daar draait vakantie natuurlijk ook om.

Openbaar vervoer of geregeld vervoer, de keuze ligt bij jou

Qua vervoer hoef je je in Thailand geen zorgen te maken, want dit is allemaal erg goed geregeld. Voor toeristen worden er speciale bussen ingezet zodat je naar de verschillende bezienswaardigheden kunt. In het hotel waar je verblijft kun je vragen om een kaartje voor de bus en dan word je gewoon bij het hotel opgehaald. Als je toch liever zelf de touwtjes in handen neemt, dan kun je ook gewoon het openbaar vervoer pakken. Je kunt bijvoorbeeld een nachttrein reis maken en zo heerlijk ontspannen en je rust pakken tijdens de lange reis. Het is zelfs mogelijk goedkope binnenlandse vluchten te pakken.

Huur een fiets en ontdek Ayutthaya

Vanuit Bangkok kun je afreizen naar Ayutthaya, met de bus of het vliegtuig. Beide kosten je zo’n een uur reistijd, de bus kan ook anderhalf uur duren. Deze stad was vroeger de hoofdstad van Thailand maar deze werd zo goed als verwoest en geplunderd. In deze stad kun je schitterende ruïnes uit vervlogen tijden bezoeken en het makkelijkste is om hiervoor een fiets te huren. In een dag kun je alle mogelijke tempels bezoeken en zul je de ene na de andere mooie creatie zien. Vervolgens kun je de nachttrein pakken (reis van veertien uur) naar Chiang Mai en kun je een jungle trek doen. Er zijn daarnaast gezellige bars en restaurants te vinden waar je heerlijke gerechten kunt krijgen.

Vind in Pai de typische groene rijstvelden

Voor de mooie bergen en groene rijstvelden is Pai the place to be. In dit dorp kun je eenvoudig een scooter huren om het gebied te verkennen en kun je de prachtigste watervallen en uitzichtpunten vinden van Thailand. Daarnaast is dit een super gezellig dorp waar je lekker kunt winkelen en waar altijd wel live muziek gespeeld wordt. Koh Phangan is dan weer de plek om het zon, zee en strandgevoel op te pikken. Je kunt hier heerlijk relaxen, maar ook een strandfeest bezoeken.

Slaap in een drijvende bungalow in Khoa Sok

Wanneer je weer helemaal zen bent kun je door naar Khao Sok voor het mooiste National Park en kun je, wanneer dit je gaaf lijkt, kajakken. Slapen in een drijvende bungalow op het meer is ook echt een aanrader, vooral de zonsopgang is dan echt schitterend. Vervolgens ga je door naar Krabi en Ao Nang waar je de mooiste onbewoonde eilanden kunt bezoeken en kunt luieren. Daarna kun je eventueel weer terug naar Bangkok om daar nog even te relaxen of shoppen en dan zijn de weken alweer voorbij. 

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *