Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Badkamer inspiratie

Badkamer inspiratie

Ben jij toe aan een nieuwe badkamer? Of wil je een bestaande badkamer een (kleine) make-over geven? Lees dan snel deze blog verder voor wat badkamer inspiratie.

Badkamertegels

Door in de badkamer gebruik te maken van grote tegels oogt de ruimte vaak rustiger en daardoor ook ruimer. Dit komt voornamelijk omdat er minder voegen aanwezig zijn. Grote vierkante tegels van 60x60cm zijn momenteel het meest favoriet. Heb je een kleinere badkamer dan kun je deze wat breder laten lijken door langwerpige tegels te gebruiken van bijvoorbeeld 30x60cm of zelfs 30x90cm.

Wil je wat meer accenten aanbrengen in de tegels dan is het leuk om een wand in de douche of ergens anders een hele wand te doen met een ander soort tegels/patroon. Bijvoorbeeld een strokenmix, vissengraat of hexagon (honinggraat) patroon.

Bij kleine badkamers wil je er alles aan doen om deze zo groot mogelijk te laten lijken. Je kunt het optisch groter maken door gebruik te maken van lichte kleuren. Heb je ramen in de badkamer dan is dat erg fijn, want ook dit laat het ruimer ogen.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand..

Iets wat in geen enkele badkamer mag ontbreken is een badkamerspiegel. Hoe groot of klein je badkamer ook is, iedereen heeft er een spiegel in hangen. Er zijn allerlei spiegels te verkrijgen, met of zonder kast. Als je weinig ruimte hebt is een spiegelkast ideaal omdat je hierdoor wat extra opbergruimte hebt terwijl het niet meer van je ruimte in beslag neemt.

Heb je een grotere badkamer dan kun je ervoor kiezen om gewoon alleen een spiegel op te hangen. In plaats van een standaard rechthoekige of vierkante spiegel kun je ook kiezen voor een ronde badkamerspiegel wat het erg speels maakt. Wil je een beetje een stoere/industriele badkamer dan is een ronde spiegel met een leren riem eromheen erg gaaf.

Badkamermeubel

Wat je badkamer al snel een kleine make-over kan geven is een nieuwe badkamermeubel. Zijn je tegels al erg aanwezig? Kies dan voor een badkamermeubel in een effenkleur om rust te creΓ«ren. Is dit niet het geval, dan kun je van je badkamermeubel een eyecatcher maken. Wil je een warme uitstraling, kies dan voor hout (tinten).

De volgende vraag is de wastafel: neem je er een die in het blad zit verwerkt of zet je liever een waskom op het meubel neer? Waskommen zijn erg mooi maar let hierbij wel op dat het schoonmaken wat lastiger kan zijn. Er kan vuil komen tussen de kom en de tafel wat je lastiger weg kan krijgen.

Een andere tip is voor de kleur van je wastafel: neem je bijvoorbeeld een zwartkleurige, dan zie je vuil sneller. Heb je kleine kinderen dan blijft er misschien regelmatig nog wat tandpasta achter in de bak. Bij wit is dit geen probleem, maar bij een wastafel met een andere kleur valt dit natuurlijk net wat meer op. Verder zijn er momenteel ook mat witte wastafels te verkrijgen welke er leuk uit zien. Helaas worden deze door het schoonmaken ook afgeraden door de badkamerspecialisten, dus hou dit goed in gedachte bij het kiezen.

Vloerverwarming of radiator

Als je de warme douche uitstapt is het wel zo prettig als de badkamer zelf ook nog aanvoelt als een warme douche en je niet gelijk in de kou staat. Je kunt kiezen voor een mooie designradiator of voor vloerverwarming om de badkamer op een aangename temperatuur te krijgen.

Het voordeel van vloerverwarming is dat je geen radiator hoeft op te hangen, wat dus ruimte bespaart. De warmte wordt hiermee ook gelijk verdeeld over de ruimte. Echter is vloerverwarming wel een stuk duurder en heeft het niet zo een snelle reactietijd als een radiator. Het duurt dus even voordat het warm wordt en ook uitzetten is niet zo snel gedaan. Kies je voor een designradiator dan heb je als voordeel dat je hier je natte handdoeken aan kan ophangen waardoor deze zo weer droog zijn. Tegenwoordig hebben ze erg mooie radiators waardoor het helemaal niet meer zo’n doorn in het oog is.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *