Maastricht magazine >

 
lifestyleentertainment

Behind the lyrics van de Nederlandse top 40

Behind the lyrics van de Nederlandse top 40

Muziek luisteren doet iedereen. In de auto, op de laptop tijdens het werken of op pad via een bluetooth speaker. Zelf draai ik altijd pop muziek, wat eigenlijk een afkorting is van populaire muziek. Regelmatig draai ik dan ook de Nederlandse top 40 playlist, waar alle hits van dit moment voorbij komen. Omdat het interessant is om ook wel eens wat meer achtergrond informatie te hebben bij de hits die je hoort, leek het mij leuk om voor jullie wat ‘behind the lyrics’ te schrijven bij de huidige top 5 van de Nederlandse top 40.

Davina Michelle – Duurt te lang

Michelle Hoogendoorn, zoals de zangeres eigenlijk echt heet, zong dit liedje tijdens de opnames van het elfde seizoen van De Beste Zangers van Nederland. Ze maakte een geheel eigen versie op het liedje wat oorspronkelijk werd gezongen door Glen Faria.

Eerder deed Michelle mee aan Idols (2016), waar ze menig wat mensen kippenvel gaf met het liedje Nobody’s Perfect van Jessie J. Helaas haalde ze de liveshows niet, maar de zangeres gaf niet op en uploade vanaf 2017 wekelijks nummers op haar YouTube-kanaal.

Michelle coverde onder andere het nummer What About Us van P!nk waar door niemand minder dan P!nk zelf een reactie op gegeven werd. Ze reageerde dat Michelle beter klonk dan zij ooit zou klinken. Sindsdien horen wij haar regelmatig voorbij komen op de Nederlandse radio en is er nog een leuk nieuwtje bijgekomen: Davina Michelle mag het voorprogramma doen van P!nk tijdens haar concert in Nederland op 11 augustus.

Ava Max – Sweet but Psycho

Het liedje Sweet but Psycho gaat over een meisje dat niet bang is om al haar kanten te tonen en over een jongen die van al haar verschillende kanten houdt. Ze wordt onbegrepen in de relatie en ze noemen haar gek in haar hoofd, terwijl ze in werkelijkheid eigenlijk gewoon een sterke, onafhankelijke vrouw is die haar gedachten uitspreekt.

Sweet but Psycho is Amanda Ava Koci haar zesde single en het is haar eerste hit hier in Nederland.

Calvin Harris, Sam Smith – Promises

Promises gaat over het krijgen van groen licht voor een spannende nacht samen. Hij belooft niets en kan ook geen gouden ringen geven, maar hij wilt die avond alles geven.

Calvin Harris is een dj en producent, welke de laatste jaren vooral als producent van verschillende remixen scoort. De grote doorbraak was eind 2011 toen hij samen met Rihanna de hit ‘We Found Love’ maakte. Hij maakte meerdere hits met verschillende bekende artiesten als Ariana Grande, Gwen Stefani, Pharrell Williams, Ellie Goulding en Dua Lipa.

Het liedje word gezongen door Sam Smith, een Britse singer-songwriter die in 2013 in Nederland doorbrak met het nummer ‘La La La’ samen met Naughty Boy. Hij heeft inmiddels verschillende hits gescoort in ons land met onder andere ‘Money On My Mind’ en ‘Stay With Me’.

Panic! At The Disco – High Hopes

Dit liedje gaat over het volgen van je dromen zonder te aarzelen en daardoor ook het zien uitkomen van de meest wilde dromen.

De band heeft verschillende veranderingen en uitdagingen meegemaakt, onder andere financieel. Van de originele band is daardoor uiteindelijk alleen de zanger (Brendon Urie) overgebleven, hij is blijven vechten om zijn doelen te behalen.

Rita Ora – Let You Love Me

Let You Love Me gaat over het wegduwen van de persoon van wie je houdt als deze te dichtbij komt, terwijl je eigenlijk juist wel bij hem wilt zijn.

In 2012 brak Rita Ora door in Nederland met de hit ‘Hot Right Now’ samen met DJ Fresh. In datzelfde jaar staat ze bij Coldplay op het voorprogramma. Ze heeft samengewerkt met onder andere Avicii, Tinie Tempah, Macklemore en Gwen Stefani. De zangeres heeft een relatie gehad met Calvin Harris maar dat liep stuk door hun drukke agenda’s.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *