Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Annemarie Meijerink

Binnenkijken bij Annemarie Meijerink

Even voorstellen

Wat gezellig dat jullie bij ons komen binnenkijken, welkom! Mijn naam is Annemarie en ik ben blij getrouwd met Paul, samen hebben we drie toppers van zonen. Als vrijwilliger geef ik NT2 bij Stem in de Stad, verder help ik mensen graag met het inrichten van hun huis. Sinds bijna 2 jaar wonen wij in de voormalige werkkamer van de Bisschop van Haarlem. Een fantastische plek met hoge ramen die zorgen voor heel veel licht!

Ons appartement

Het appartement is zowel stads- als rijksmonument wat mooi is maar ook beperkingen met zich meebrengt. De ramen zijn van enkel glas dus de wind waait hier vrolijk naar binnen en als het regent dan zijn de vensterbanken nat. Om over de stookkosten nog maar te zwijgen…

Omdat wij ons appartement huren heb ik mijzelf een paar beperkingen opgelegd qua inrichten; geen muren schilderen (4m hoog) en niet overal boren om iets op te hangen. De lampen zijn hier met een verrijdbare stelling opgehangen en dat moest al gebeuren voordat de meubels erin kwamen.

Inrichting

Onze inrichting is Scandinavisch met veel planten, die allemaal luis hebben omdat er altijd tocht is. Ik heb bewust een paar grote planten neergezet want door de hoge plafonds lijkt het gauw op Madurodam. Met grote planten, wandkleden enzovoort wil ik dit doorbreken.

Verder schuif ik heel graag met de meubels, het staat hier geen maand hetzelfde. Onze modulebank leent zich er ook goed voor, nu staan er twee banken met de ruggen tegen elkaar. De ene kant is nu de tv-hoek en de andere kant de zithoek met uitzicht naar buiten!

De kast die op de foto hieronder staat moest in het huis blijven van Rijksmonumenten. Ik heb er heel veel planken uitgehaald en de aannemer heeft er een doorgang in gemaakt, nu lopen we door de kast naar de keuken! Er is nog een andere deur naar de keuken maar die houden we in de winter liever dicht. Ik heb bewust geen boeken of iets dergelijks in de kast gezet, vaak vind ik dat er erg onrustig uitzien. We hebben nu geen tuin meer maar de planten in de kast vormen een soort groene oase, toch een beetje tuin maar dan binnen!

In de keuken heb ik een rek op het aanrecht geplaatst om zo extra opbergruimte te creëren, want ook hier wil ik liever niet in de muur boren. Onze lange gang is vrij donker maar dat maakt niet uit, gelukkig hebben we lampen!

De logeerkamer is ook een fijne plek waar veel gebruik van wordt gemaakt. Er hangen heel veel kunstwerken van de kleinkinderen bij elkaar en zo vormen ze één groot schilderij.

Onze slaapkamer is een balzaal met een grote vide waar alle troep verstopt ligt. Ook daar hebben we grote hoge ramen en dus lekker veel licht! Er is daar ruimte genoeg voor de oude vintage klepbank, de schildersezel van mijn vader en natuurlijk wat planten!

Dit appartement op deze prachtige plek midden in het centrum van Haarlem is een echte droomplek, we genieten dan ook volop van dit lot uit de loterij!

Veel plezier met deze binnenkijker en als jullie nog meer willen zien dan ben ik te vinden op Instagram onder Annemar29!

Hartelijke groet,
Annemarie

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *