Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Annemarie

Binnenkijken bij Annemarie

Wie ben ik?

Bonjour! Welkom bij mij thuis. Mijn naam is Annemarie en ik ben 49 jaar. Ik ben Nederlandse maar woon alweer bijna 30 jaar in Frankrijk. Ik hou van sporten, bijna elke ochtend nadat ik mijn jongste dochter naar school heb gebracht ga ik naar de sportschool.

Verder ben ik gek op alles wat met interieur te maken heeft en vind ik het leuk om foto’s te maken voor mijn Instagram en zo mensen te kunnen inspireren. Ik heb al zoveel leuke mensen leren kennen met dezelfde passie voor interieur.

Ons huis

Sinds bijna 6 jaar woon ik samen met mijn man en 3 dochters aan het meer van Annecy. Toen we hier kwamen wonen hebben we het hele huis gestript om er een fijn familiehuis van te maken.

De gehele begane grond is het domein van onze dochters. Ze hebben daar hun slaapkamers en badkamer. Onze slaapkamer en badkamer bevinden zich op de 1e verdieping net als de woonkamer en keuken.

Interieurstijl

Mijn stijl is mix & match. Ik hou van stoer en industrieel gecombineerd met brocante. Je ziet bij ons dus ook veel metaal en hout. Veel spullen zijn tweedehands en komen van brocantewinkels of leboncoin (franse marktplaats). Het oude bureau vond ik in de kelder van ons oude huis en samen met de postkast erboven, die ik in een brocantewinkel vond, is het een echte eye-catcher!

Een andere eye-catcher is natuurlijk de ramenwand tussen de woonkamer en de keuken.

De oude houten schuifdeuren van de badkamer van de meiden en bovenaan de trap zijn meer dan 100 jaar oud en komen van de boerderij van mijn man’s peetoom.

Favoriete plek in huis

Mijn favoriete plek is toch wel op de bank tegenover de houtkachel. Het is altijd zo lekker knus als die aanstaat. Bovendien heb je vanaf die plek ook een heerlijk uitzicht op het meer en de bergen.

Een andere plek waar ik graag zit is de hangstoel die ik afgelopen zomer heb gekocht. Ik zocht al een tijdje zo’n stoel maar liep er nooit tegenaan, tot deze zomer dus. Je kunt je daar zo heerlijk in nestelen met een boek of tijdschrift.

In onze tuin staat ook nog een buitenhuisje van 50m2. Erg handig als we familie of vrienden te logeren hebben.

Mijn tip

Mijn tip is probeer oud en nieuw te combineren. Het geeft namelijk vaak een mooi sfeertje.

Wil je meer van mijn huis zien kijk dan op mijn Instagram.

Au revoir!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *