Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Annemiek

Binnenkijken bij Annemiek

Even voorstellen

Hi! Wat leuk dat jullie mijn blog lezen! Ik ben Annemiek, 38 jaar en ik woon samen met mijn twee kinderen in het dorp Winsum vlakbij Groningen. Ik mag graag sporten en hou van bloemen, fashion, styling en interieur.

Al van jongs af aan was ik bezig met het gezellig maken van ruimtes en was ik geïnteresseerd in huizen. Ik had toen al een voorliefde voor oude, karakteristieke huizen. Een studie vastgoed en makelaardij was voor mij een logische keuze. Uiteindelijk ben ik maar een paar jaar werkzaam geweest in de makelaardij, doordat ik samen met mijn broer ons familiebedrijf (juwelier) heb overgenomen.

Huis & Interieurstijl

De liefde voor interieur en oude huizen is altijd gebleven. Ik woon al bijna 18 jaar in een dubbel arbeidershuis uit 1880 die we in de loop der jaren helemaal hebben verbouwd en uitgebouwd. De uitbouw heb ik zelf bedacht en ontworpen. Daarna hebben we de tekeningen door een architect laten uitwerken. Natuurlijk met behoud van de karakteristieke elementen, zoals de schouw, de balken en paneeldeuren. We hebben zelfs extra elementen aangebracht door glas in lood in de nieuwe serre te laten plaatsen. Het lijkt binnen bijna alsof het nooit anders geweest is. Daarnaast vind ik het heel gaaf om te zien dat het plaatje in mijn hoofd in het echt gerealiseerd is.

Ons interieur is hoofdzakelijk wit, altijd al geweest en daar word ik nooit zat van. Het maakt licht en fris en is goed te combineren met accentkleuren. Bloemen komen ook altijd mooier uit vind ik in een wit en licht interieur. Daarnaast houd ik van eerlijke materialen, dus op de vloer liggen echte eikenhouten planken. Voor de hal en de badkamer zijn we op zoek gegaan naar prachtige mozaïektegels uit een oud klooster. De badkamer is tevens de enige ruimte in ons huis met donkere wanden, maar in combinatie met de openslaande tuindeuren geeft dit een hele fijne sfeer.

Een mooie keuken binnen ons budget konden we niet vinden. Daarom hebben we een keuken naar eigen ontwerp laten bouwen door een aannemer. Natuurlijk is de keuken wit, maar het heeft wel een donker blad. Ik houd van mooi servies, dus mijn kopjes en schaaltjes in zwart, wit en grijs hebben hier een prominente plek in een kastje aan de muur. Op Instagram doe ik inspiratie op, wat ik dan weer op mijn eigen manier toepas in ons huis. Dit is met name terug te vinden in de details, want de basis is al jaren hetzelfde.

Mijn favoriete plek

Mijn favoriete plek in huis is de witte fauteuil bij de houtkachel. In de ochtend schijnt de zon er lekker naar binnen en op een koude najaarsavond zit het er heerlijk warm met een kop thee.

Vakantiewoning

Naast het runnen van de juwelierszaak hebben mijn broer en ik onlangs ons ouderlijk huis verbouwd tot vakantiewoning. De timing was perfect doordat ons dorp Winsum toen net door de ANWB was uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland. Onze vakantiewoning is gevestigd in een karakteristiek pand uit 1940 en staat midden in het historische centrum en ligt aan het water. Het pand heeft veel glas in lood ramen, balkenplafonds en suitedeuren. De styling was dan ook een feestje om te doen!

Ondanks dat alles daar ook vooral wit is, heb ik toch wat kleuraccenten aangebracht in de meubels. Zo staat er in de woonkamer bijvoorbeeld een roze fauteuil en liggen er subtiel groene en roze kussens op de bank. Onze gasten voelen zich er thuis en vinden het heel sfeervol. Zelf moet ik vaak even acclimatiseren op een vakantieadres, dus heb ik geprobeerd om een huiselijke sfeer te creëren zodat onze gasten zich er gelijk thuis voelen. Een van onze gasten noemde het: “A home away from home”. Dat is heel leuk om te horen en dan weet ik dat ik mijn doel bereikt heb. Ik hoop dat we nog veel nieuwe gasten mogen ontvangen om die dezelfde beleving te geven.

Mijn tips voor een mooi en warm interieur

Geef je interieur kleur met accessoires en/of één meubelstuk. Kies dan voor een warme of zachte tint en combineer dit ton sur ton. Less is more, houd je interieur luchtig en zet niet teveel meubels in één ruimte. Maak je interieur persoonlijk met foto’s,  vakantieherinneringen of een meubelstuk uit de familie. Creëer extra sfeer door een mooie plaid of kussens en kaarsen. Zelf heb ik ook altijd verse bloemen in huis!

Mijn interieur en dat van onze vakantiewoning kun je terugvinden op @thuis.bij.miek en @slapenbij_maisoncrepe.

Lieve groet,
Annemiek

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *