Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Arianne

Binnenkijken bij Arianne

Even voorstellen

Mijn naam is Arianne en ik ben 38 jaar. Ik deel foto’s van mijn interieur via het Instagram account @Haarlemshuisje waarmee mijn passie voor fotografie en mijn liefde voor interieur bij elkaar komen. Samen met mijn man woon ik sinds 2018 in een jaren ’30 woning in Haarlem. Ik ben graag creatief bezig en daarnaast hou ik ook veel van reizen en ga ik graag naar het theater.

Interieurstijl

Mijn interieurstijl is een heerlijke mengelmoes van verschillende stijlen. Ik combineer graag oude spullen met design. Ik hou van dingen veranderen in huis, maar probeer het wel zo duurzaam mogelijk te doen. Het is mijn hobby om te speuren naar tweedehands interieur items. Ook vind ik het leuk om mijn oude spulletjes weer door te verkopen. ”One’s man’s trash is another man’s treasure” zeggen ze dan en dat klopt helemaal! Ik denk dat je mijn stijl retro/Scandinavisch kunt noemen met een vleugje hysterie. Het vleugje hysterie zit met name in de keuzes voor behang. Heerlijk om met behang eens goed uit te pakken in huis! 

Mijn favoriete plek in huis

Ik heb meerdere favoriete plekken in huis. Ik ben gek op alle originele details in ons huis, zoals het glas-in-lood, de oude schouw en de mooie ensuite deuren. Ook ben ik heel blij met onze badkamer. Toen we hier kwamen te wonen zat er nog een oude badkamer in, waardoor we de gelegenheid kregen om hem helemaal naar onze smaak te verbouwen. We hebben gekozen voor twee verschillende soorten tegels: in het douchegedeelte hebben we een metrotegel gekozen in een kleur die ook in de jaren ’30 heel populair was. De overige muren en ook de vloer hebben we laten betegelen in hele grote lichtgrijze tegels. De zwarte douchecabine en kranen maken de badkamer helemaal van nu. Het houten badkamermeubel geeft de badkamer warmte en maakt de ruimte af.

Tips

Als je zelf aan de slag wilt gaan in je eigen huis dan heb ik nog wel wat tips. Je interieur veranderen hoeft namelijk helemaal niet duur en ingewikkeld te zijn. Kijk vooral naar de spullen die je zelf al hebt. Komt een meubel op een andere plek wellicht beter tot zijn recht? Als je het een likje verf geeft heb je weer een compleet nieuwe look. Kijk ook gerust bij je lokale kringloopwinkel, Marktplaats of bij familie of vrienden op zolder. Ook heb je in een paar uurtjes een muur in een nieuwe kleur geverfd en vergeet ook vooral niet om eens te kijken naar de mogelijkheden met behang! Ik hoop dat mijn Instagram account @haarlemshuisje inspiratie geeft om zelf ook thuis aan de slag te gaan!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *