Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Bianca

Binnenkijken bij Bianca

Even voorstellen 

Ik ben Bianca, 30 jaar en woon sinds eind 2017 in dit gerenoveerde schoolgebouw in Midden-Nederland. Ik woon hier samen met mijn man en twee kinderen. Ik ben van beroep Sociaal-Pedagogische Hulpverlener, maar op dit moment ben ik fulltime mom naast het geven van dansles aan kinderen. Ik houd me graag bezig met interieur, fotografie, dans en reizen…

Fotograaf: Hans Gorter

Ons huis

Mijn man groeide op naast dit pand en hij had zijn oog er al lang op laten vallen. Toen we te horen kregen dat de gemeente het wilde verkopen hebben we een bod gedaan, welke gelukkig werd geaccepteerd. We hebben het pand daarna helemaal teruggebracht naar de oude staat.

Het fungeerde als dorpsschool in 1875 en nadat de school eindjaren ’50 een nieuw onderkomen kreeg, behield het gebouw haar sociaal-culturele bestemming met muziek- en sportlokalen. Totdat wij het dus kochten en er een woning van gemaakt hebben.

Het is een uniek huis waarin we veel originele elementen hebben laten zitten zoals de houten balken. Dit geeft veel warmte aan de grote open ruimte.

Onze stijl

Onze stijl is een mix van industrieel, modern en vintage. Dit zie je voornamelijk terug in het interieur zoals de stalen deuren, strakke meubels met hier een daar een vintage item. De houten balken geven wel een vintage gevoel. Wat ons betreft is het een mooie mix geworden en voelen we ons hier helemaal thuis.

Fotograaf: Hans Gorter

Het huis geeft een loft gevoel door de enorme hoogte en lengte van het gebouw. Daardoor hebben wij ook gekozen voor grote items in ons unieke woonhuis. We hebben zelf alles bedacht qua indeling en genieten nog iedere dag van de keuzes die we hebben gemaakt.

Fotograaf: Hans Gorter

Favoriete plek

We hebben veel favoriete plekjes in huis maar om er dan een binnen te benoemen is dat dan toch de zithoek, waar je heerlijk naar buiten kunt kijken en ook het mooiste zicht hebt op de gehele woning. Hier zitten we onder andere te eten, spelletjes te spelen en gewoon lekker te hangen! Zodra de zomer aanbreekt zitten we ook erg graag in de achtertuin. Vanwege de relaxte Ibiza sfeer en ook omdat we hier onder de veranda nog lang buiten kunnen zitten. 

Interieurtips

Ik denk dat je vooral moet doen wat jij leuk/mooi vindt. Tegenwoordig zijn er zoveel stijlen en kun je eindeloos inspiratie op doen maar het moet wel bij je passen. Tenslotte zul jij je elke dag in je eigen interieur bevinden! Wat misschien wel een goede tip is, is om goede keuzes te maken wat betreft de basis van de inrichting. Zoals vloer, wanden, keuken; de vaste grote elementen. Daarna kun je steeds meer kleinere losse elementen toevoegen om er zo een geheel van te maken. 

Fotograaf: Hans Gorter

Meer foto’s van ons interieur zie je op onze Instagram account @theschoolhousehome.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *