Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Birgitte

Binnenkijken bij Birgitte

Even voorstellen

Mijn naam is Birgitte de Paepe, maar iedereen noemt mij Biche. Ik ben 52 jaar oud en woon samen met mijn twee jongste kinderen Ayla (20) en Timo (16). Mijn oudste zoon Tom (22) woont op zichzelf. Samen met mijn broer beheer ik een Belgisch restaurant in Hyeres, Zuid-Frankrijk. Mijn droom is om interieuradvies te geven aan mensen met een beperkt budget, door middel van homestaging en recyclage.

Doordat mijn moeder kunstenaar was, inspireerde zij mij van jongs af aan al om creatief bezig te zijn. Ik heb economische wetenschappen gestudeerd en ben 26 jaar geleden afgestudeerd in Brussel. Daarna ben ik meteen verhuisd naar Frankrijk. Waarom? Ik werd verliefd op een Fransman! Ik heb gewerkt als directeur in zowel de bloemen- als zonne-energiebranche voordat ik het restaurant oprichtte.

Ongeveer twee jaar geleden, ontdekte ik de wereld van het weven. Ik ben toen ook mijn Instagramaccount @zebodeko gestart. Ik richtte altijd al graag mijn huis in op verschillende manieren, maar tot vorig jaar postte ik alleen maar mijn geweven ontwerpen. Het begon met één kamer, maar na enkele leuke reacties zat mijn hoofd ineens vol ideeën die ik gewoon moest uitproberen.

Alles wat ik zie, maar vooral de natuur, inspireert mij. Ik ga vaak naar kringloopwinkels waar een eenvoudig item al het begin van een kamer kan zijn. Dit kan ook een film of een stuk hout op het strand zijn… 😉

Mijn huis

Mijn huis werd gebouwd in de jaren ’70. Ik kocht het in 2009 en heb het toen volledig gerenoveerd. Alleen de oude deuren heb ik behouden. De garage werd de woonkamer, de voormalige keuken en de woonkamer werden slaapkamers, en in een uitbouw werd een nieuwe keuken geplaatst.

Ik heb ook een zwembad laten plaatsen met een terras rondom de bestaande bomen, omdat ik deze niet wilde kappen.

We hebben vier slaapkamers en een badkamer met strandkiezel muren. De woonkamer, eetkamer, mijn studio en de keuken met eiland bevinden zich allemaal in één open ruimte met een open haard en een kathedraalplafond.

Interieur

Ik verander en verplaats constant dingen in huis. Ik ben dol op dingen maken en de natuur is hierbij mijn inspiratie. Het huis is gevuld met kringloopvondsten, geweven wandkleden die ik zelf heb ontworpen en héél veel planten. Ik heb echt een zwak voor planten, de meeste zijn hangplanten.

Het enige ‘vaste’ meubilair in mijn kamer is mijn doe-het-zelf bed. Veel accessoires zijn van de kringloop, behalve de kussens, plaids en tapijten. Ik maak zelf veel met drijfhout en bladeren of dingen die ik in de tuinwinkel heb gekocht. En natuurlijk gebruik ik ook mijn geweven wandkleden. Als ik de stijl van mijn huis in drie woorden zou omschrijven, zou ik zeggen dat het een ‘Bohemian Jungle Fairyland’ is.

Favoriete plek in huis

Mijn favoriete kamers zijn de woonloft en mijn slaapkamer. Beide omdat ze mijn canvas zijn en ik deze constant verander zodat ze mijn humeur weerspiegelen. Ik pas de ruimtes graag aan met mijn dagelijkse kringloopvondsten en creaties.

Mijn tips

Mijn beste advies voor het creëren van een huis waar je van houdt, is: jungelize je ruimte, breng natuurlijke elementen naar binnen, volg je eigen smaak (geen trends) en creëer waar je van droomt.

Wees niet bang om kleuren te gebruiken of te gaan voor “more is more” in ruimtes waar je langs komt zoals een ingang, een gang of een toilet. Wees dapper, wees gek, wees uniek, creëer fantasie en luister naar je hart. Twijfel nooit aan jezelf!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *