Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Daphne

Binnenkijken bij Daphne

Even voorstellen

Wat gezellig dat je bij mij binnenkijkt! Ik ben Daphne, een 24 jarige blondine (of brunette, ik wissel graag af en toe af) die erg fan is van het combineren van printjes, stofjes, bloemen & kleuren. Sinds 2019 woon ik samen met mijn vriend in een jaren dertig huis in Dordrecht. Doordeweeks werk ik met veel plezier binnen het speciaal onderwijs en in het weekend vind ik het heerlijk om in huis te rommelen en af en toe een foto te maken. Ongeveer 1 jaar geleden heb ik besloten om deze foto’s te gaan delen via het Instagram account @een.huisje.in.dordt.

Huis en interieurstijl

Als ik mijn interieurstijl moet omschrijven dan denk ik aan een mengelmoes van industrieel, klassiek, velvet & heel veel kleur. Wat ik het allerleukste vind aan onze woning, is dat ons huis vol verrassingen zit. Een voorbeeld hiervan zijn de ramen in ons huis. Aan de voorkant van het huis zitten namelijk grote glas in lood ramen. Ook zit er glas in lood in de deuren binnenshuis. Dit is iets waar ik direct verliefd op werd toen ik het huis in de verkoop zag staan. Wanneer licht door deze gekleurde ramen schijnt, kan ik er echt van genieten.

Andere leuke jaren 30 details zijn ons doorgeefluikje en de verstopte wastafel. Wij hoeven niet langs de McDrive of de afhaalchinees, we hebben ons eigen doorgeefluikje van de keuken naar de eetkamer. Vet handig en gezellig tijdens het koken. Naast het doorgeefluikje ben ik ook erge fan van onze slaapkamer. Hier hebben wij een ‘verstopte’ wastafel. Deze is ingebouwd in een grote kast. Opruimen is erg makkelijk; gewoon even de deurtjes dicht ;).

Favoriete plek in huis

In de zomerperiode is mijn favoriete plek in huis ons balkon. Toen we beiden vanuit huis aan het werk waren door de Corona-maatregelen hebben we ons balkon een make-over gegeven. Van een kaal, leeg en saai balkon naar een superfijn plekje om te chillen in de zon.

In de winter is onze eetkamer mijn favoriete plek. Fijn om hier een restaurant-setting te creëren, nu we even niet uit eten kunnen!

Mijn tips

Bekijk, voordat je een groot bedrag uit gaat geven aan een meubelstuk of woondecoratie, altijd even of het product wat je zoekt niet toevallig op marktplaats staat. Op deze manier heb ik al veel leuke spullen voor de helft van het geld kunnen overkopen. Ook kan je bij winkels vragen of je misschien het showmodel mee mag nemen voor een goedkoper bedrag. Nee heb je, ja kan je krijgen! (:

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *