Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Dewi

Binnenkijken bij Dewi

Even voorstellen

Wat leuk dat je bij mij binnenkijkt, welkom! Mijn naam is Dewi, ik ben 38 jaar en woon samen met mijn zoon Thyn van 8 en kat Charlie van 2 in Rotterdam. Toen ik hier ruim vier jaar geleden kwam wonen was mijn antwoord op alles wit: ‘Wat voor soort vloer neem je?’ ‘Welke kleur gaan de muren worden?’ ‘Welke kleur bank neem je?’ ‘Wat voor eettafel en eetstoelen neem je?’.

De bezorgde blik van vrienden en familie (want help! Alles wit wordt zo kil..) gaven mij een heerlijk ‘Wacht maar af!’ moment. Ik had natuurlijk al in mijn hoofd zitten hoe het zou worden. Buiten mijn passie voor interieurstyling werk ik drie dagen bij de klantenservice van een opticien. Een eigen winkel met woonaccessoires is altijd al een droom van mij geweest, maar op dit moment in mijn leven nog niet de juiste tijd voor. Hopelijk ooit!

Huis & Interieurstijl

We wonen in een flatje van 67m2. Het heeft een heerlijke indeling en twee balkons. Toen ik hier voor het eerst kwam kijken zag ik gelijk de mogelijkheden en wist ik dat deze woning geschikt zou zijn voor ons. Er moest nog wel aardig wat behang verwijderd worden en veel geverfd worden, want werkelijk alles was gelig. Plafond, muren, radiators, deuren, deurposten. Toen dat alles wit was, kwam er gelijk een heerlijk frisse vibe die er nog steeds hangt. In de jaren dat ik hier nu woon hebben de ruimtes qua styling aardig wat veranderingen ondergaan. Thyn zijn kamer is van zwart/wit met dino’s naar blauw/groen met safari dieren gegaan en toen naar groen met een touch of Marrakesh en ook weer de safari dieren. Het zal je dus ook niet verbazen dat er nu weer plannetjes voor een nieuwe kamer in mijn hoofd zitten.

Bij de woonkamer is eigenlijk alles wel een keer vervangen. De bank, de salontafel, het vloerkleed, de kast, de eetstoelen. Ik houd ervan om iets eigen te maken. De eettafel heb ik voor 50 euro via Marktplaats gescoord, wit geverfd met de verf van de Action en wit steigerhout erop vastgemaakt. Mijn tv-meubel is een salontafel uit de koopjeshoek van Ikea. Ook wit geverfd en verlengd met steigerhout. Ik heb nu pallets als bed, maar hiervoor had ik het Gjora bedframe van Ikea. Het bedframe was van berken, maar dat vond ik te bleek en te clean. Ik heb het lichtjes met een dunne doek met bijenwas (te koop bij Kruidvat) bewerkt, waardoor het hout wat donkerder en stoerder oogde. Dit doe ik eigenlijk met alles wat van berken is.

Als ik mijn interieurstijl moet omschrijven dan zou ‘naturals met een scandi boho touch’ denk ik de beste omschrijving zijn. Ik vind veel interieurstijlen mooi. Met wit als basis kun je veel items van verschillende stylen en uit verschillende landen met elkaar combineren. Dat maakt voor mij een interieur juist interessant.

Mijn favoriete plek in huis

Dat is absoluut het hoekje van de bank. Buiten dat de bank heerlijk zit, heb je op dat plekje goed zicht op de gehele woon-/eetkamer. Ik kan echt van het sfeertje genieten dat ik daar heb neergezet. ’s Avonds met een wijntje, kaarsjes aan, muziekje aan, denkbeeldige openhaard erbij…. heerlijk!

Tips voor jou

‘Collect things you love, that are authentic to you, and your house becomes your story.’ Voor mij zegt dit alles. De complimenten die ik krijg gaan ook vaak over de items die ik in huis heb staan. Ik houd van spullen die net even wat anders zijn en van natuurlijke materialen. Soms zijn deze items inderdaad iets duurder, maar het absoluut waard. Investeer dus in mooie items.

Gebruik items ook op verschillende manieren. Een vachtje is mooi over een stoel, maar je kunt er met een kussen ook een leuk zitje van maken of het vachtje oprollen en als kussen op de bank neerleggen. De bierbank die langs de muur staat, zet ik soms ook bij mijn eettafel in plaats van eetstoelen. De hangmat van Xenos drapeer ik over mijn bed. En dan eigenlijk de belangrijkste tip: gun jezelf de tijd om je huis te leren kennen. Begin blanco en voeg rustig aan steeds wat dingen toe, zodat je kunt kijken wat wel en niet werkt. Het hoeft niet gelijk af te zijn. Het proces om je huis zo te krijgen waar je je prettig bij voelt, is te leuk om daar gelijk de eerste maand al mee klaar te zijn!

Meer van mijn interieur zien? Volg mij op Instagram @casa_by_dewi.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *