Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Ellen

Binnenkijken bij Ellen

Even voorstellen

Mijn naam is Ellen en ik ben al meer dan 30 jaar samen met mijn partner Jeroen. Samen hebben wij vier kinderen gekregen en ons gesetteld in een heerlijk huis in het oosten van het land. Ik werk vier dagen in de week als zorgcoördinator op een kindcentrum. Super leuke, maar ook erg drukke baan. Daarom vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd helemaal mijn hoofd leeg te maken, door in en om het huis lekker aan te rommelen.

Ik ben sinds eind 2018 actief op Instagram met mijn interieur account @forgeronathome. Dit is een beetje een uit de hand gelopen hobby inmiddels ;). Wat een feest der herkenning al die interieurfreaks! Het is zo leuk om met elkaar te chatten en elkaar in het echt te ontmoeten. Dat is naast alle inspiratie wel het leukste van Instagram; De gezellige mensen die achter de accounts zitten!

Huis en stijl

Wij hebben een ruim vrijstaand huis. Op de begane grond hebben wij naast de woonkamer en keuken een werkkamer. Dit was voorheen de speelkamer van de kinderen. Achter de garage zit nog een slaapkamer en een badkamer. Op de eerste verdieping hebben de kinderen hun eigen slaap- en badkamer, zodat wij op de zolder een eigen stek hebben. Hier bevindt zich onze slaap- en badkamer. Daarnaast is er op zolder ook nog een logeerkamer en een opslagruimte voor de rommel.

Mijn stijl is een beetje een mix van alles. Ik ben van mening dat je een huis niet in een dag kan inrichten door naar een woonboulevard te gaan en er alles in één middag uit te zoeken. Een interieur moet met je mee groeien. Ik ben in Nederland, maar ook op vakanties in het buitenland, altijd aan het zoeken naar items voor het huis. Woonbladen, kringloopwinkels, markten, online shops… niets is veilig. Zo heb ik door de jaren heen een eigen stijltje ontwikkeld. Door Instagram kom ik er ook steeds meer achter wat mijn eigen smaak is. Daarbij staat de kleur wit centraal. Altijd met een vleugje zwart voor het stoere effect en hout/rotan/riet ter aanvulling voor een warme sfeer.

Favoriete plek in huis

De keuken is het hart van ons huis! Aan de keukentafel wordt huiswerk gemaakt, spelletjes gedaan, feestjes gevierd, gegeten en geborreld met het gezin, vrienden en familie.

Ook zitten wij ook heel graag onder de veranda. Dit is een heerlijke plek waarbij de openhaard er voor zorgt dat je er eigenlijk het hele jaar door kunt verblijven.

Mijn tips

Veel mensen vinden het blijkbaar lastig om een huis gezellig in te richten en komen er niet uit hoe het moet worden. Wat voor mij werkt is om foto’s te verzamelen van inrichtingen die mij aanspreken en hier naar toe te werken. Ik ben altijd aan het zoeken naar mooie spullen voor ons huis en dan echt niet alleen bij dure speciaalzaken. Maar ga ook eens naar de kringloopwinkel! Een likje verf over een lamp of kastje doet wonderen en geeft ineens een hele andere uitstraling aan je interieur.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *