Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Esther

Binnenkijken bij Esther

Even voorstellen

Hi! Ik ben Esther, 31 jaar en woon samen met mijn vriend en dochtertje Sara in onze verbouwde woning in Roosendaal. Ikzelf ben architect en mijn vriend is applicatiebeheerder in de IT. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de crossfit en hou ik onwijs van een actieve levensstijl, wandelen, fietsen enzovoort. Daarnaast houden we ook allebei heel erg van reizen.

Ontwerpen van huizen doe ik dus dagelijks en de droom om ons eigen huis te ontwerpen stond hoog op mijn wishlist. Na het verbouwen van ons eigen huis is eigenlijk het delen van interieur kiekjes en DIY-projecten een uit de hand gelopen hobby geworden. Dit deel ik op mijn instagram account @uniekhuisje. Ik probeer vooral anderen te inspireren om zelf aan de slag te gaan en de handen uit de mouwen te steken.

Ik ben opgegroeid in Roosendaal en geboren in Schijndel en ik ben dus een echte Brabander. We hadden al snel besloten dat het huis dat we gingen kopen dus ook zeker in Brabant moest zijn. De gezelligheid in Brabant vind je nergens anders. Ik heb een tijdje in Rotterdam gewoond tijdens mijn studie en als je ergens op visite wilde gaan dan was je meestal wel verplicht om een afspraak te maken. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat ik 3 weken later geen zin meer had om op dat moment bij iemand koffie te gaan drinken.

Ons huis – Van plan tot werkelijkheid

Toen ik in 2018 zwanger werd van onze dochter Sara hadden we al snel de knoop doorgehakt dat we onze zoektocht naar een nieuwe woning snel moesten voortzetten, want het huis waar we in woonde was simpelweg te klein. Na de geboorte van onze dochter hebben we uiteindelijk de woning gevonden die we helemaal verbouwd hebben. De woning was redelijk uitgeleefd en totaal niet onze smaak. Hieronder zie je een kleine collage van hoe het huis eruit zag toen we het kochten.

Na wat avondjes achter mijn computer was het plan voor onze nieuwe woning af. Direct na de ontvangst van de sleutels zijn we begonnen met verbouwen. Een kleine 4 maanden heeft onze verbouwing geduurd. We hebben over de volledige breedte van de woning een aanbouw gezet.

Interieurstijl

Mijn interieurstijl kan ik omschrijven als modern chique met veel natuurlijke tinten. De bedoeling was om er een tijdloze woning van te maken, waar we zeker nog een jaar of 20 kunnen blijven wonen. In het interieur wilde ik vooral wit, zwart en houttinten terug laten komen om zo een rustig en licht interieur te creëren. De ruimtes vloeien in elkaar over en zo word het echt een geheel. Deze stijl heb ik ook geprobeerd door te trekken door het hele huis.

Mijn grote meisjesdroom van een kookeiland heb ik hier kunnen verwezenlijken. Deze ligt aan de tuin en heeft dus super veel lichtinval en uitzicht op onze tuin (zoals je ziet op de foto’s is dit nog een aankomend projectje). De tuin zien we in de toekomst als een verlengstuk van ons huis – een soort buitenkamer met verschillende hoekjes net als ons huis.

Playground – interior proof

Ik wilde heel graag dat onze dochter een speelhoek zou krijgen die centraal zou liggen in het huis en bij ons in het interieur zou passen. We hebben zelf een kast/bureau gemaakt waar we al haar speelgoed in kwijt kunnen. We stimuleren Sara met open-ended speelgoed dat voornamelijk uit natuurlijke materialen bestaat. De ruimte voor het speelmeubel ligt meestal bezaaid met speelgoed.

Aan de andere kant van de speelhoek bevindt zich de woonkamer, deze word afgescheiden door een roomdivider gashaard. Vanaf de bank heb ik dus overzicht op de volledige woning. Iets met Lazy-mom??

Naast de woonkamer hebben we ook de andere ruimtes in het huis aangepakt. Zo is onze hal omgetoverd tot een minimalistische plek die door de glazen deur in verbinding komt te staan met de woonkamer. De touwen langs de trap was een leuk DIY-project. De deuren in de hal hebben we enkel voorzien van een likje verf en zwart beslag.

Favoriete plek in huis

De badkamer is sowieso mijn favoriete plek in huis. Ik was verliefd op hexagon tegeltjes en op zwarte accessoires. De ruimte was erg klein dus het was een beetje passen en meten. Ik wilde graag een bad én douche. Maar het is gelukt – het past allemaal – en ik vind de ruimte groter lijken dan hoe de badkamer was voordat we het kochten.

Na een drukke werkdag ga ik vaak in bad om lekker te genieten van de rust. Misschien dat ik daarom ook de badkamer verkies als favoriete plek.

Combinatie van DIY, design en marktplaatsvondsten

Overal in ons huis vind je wel zelfgemaakte items. Bijvoorbeeld het badkamer meubel, de touwen langs de trap, de steigerhouten kast, het speelhoek-meubel en de kinderkamer van Sara. Haar meubeltjes waren oud grenen en deze hebben we zelf opgeknapt door witte verf, zwart leren greepjes en zwarte wieltjes eronder. Overal op Pinterest zie je tegenwoordig geschilderde bergen op de muur. Dit wilde ik naar een hoger level tillen en heb daarom deze bergen gemaakt in berken multiplex.

In ons hele huis zie je design-stukken terug. Bijvoorbeeld de Eames elephant, Eames rocking chair en de ball lampen van Frandsen. Dit heeft denk ik te maken met mijn architectuur achtergrond. Van deze kleine dingetjes kan ik echt dolgelukkig worden. Mijn vriend verklaard me altijd voor gek, die zegt dan die kun je toch ook na-maak kopen. Maar dit klopt in mijn hoofd niet. Het mooie hieraan vind ik dat deze items allemaal uit de jaren ’30 komen en bijna 100 jaar later nog steeds tijdloos en modern zijn.

Mijn tips

Het is belangrijk dat je in huis jezelf op je gemak voelt. Voor mij is een leeg huis een opgeruimd hoofd. Terwijl dit voor andere juist andersom werkt. Bedenk wat voor jou belangrijk is. Welk gevoel het beste past bij jou als persoon. Probeer soms iets verder te kijken dan de beschikbare artikelen die te koop zijn (een trend is niet voor niks maar tijdelijk). Kijk wat je zelf kunt maken. Zo creëer je een unieke sfeer! Voor mij geldt de quote Less is more.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *