Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Eva

Binnenkijken bij Eva
Artikel begint onder de advertentie

Even voorstellen

Mijn naam is Eva en ik woon samen met mijn vriend Rocky en dwerg teckeltje Lilly in een oud huis uit 1904. Ik werk bij de Politie en mijn vrije dagen en tijd besteed ik graag aan wandelen met mijn hondje, rommelen (zoals ik dat altijd noem) in huis en leuke dingen doen met mijn vriend en vriendinnen.

Mijn huis & interieurstijl

Wij kochten ons huis in december 2016 na een korte bezichtiging, we wisten voor de bezichtiging al hoe we het zouden gaan verbouwen en opknappen. Ouders en vrienden van ons konden niet geloven dat we dit gekocht hadden. Maar wij wisten wel beter. Eind maart 2017 hebben wij de sleutel gekregen en na ruim 7 maanden keihard verbouwen hebben we een energiezuinig en levensloopbestendig huis gebouwd. Dit was een grote wens van mijn vriend. We maken gebruik van een warmtepomp en hebben geen gasaansluiting meer. Ook ligt het dak van de aanbouw helemaal vol met zonnepanelen.

De verbouwing is over het algemeen best goed verlopen en we hebben niet echt zware tegenslagen gehad. Het was soms wel flink doorpakken en zweten. Ook was het niet altijd fijn om al in de woning te wonen. We hadden op de bovenverdieping een slaapkamer met nooddouche gemaakt en van de andere slaapkamer een woonkamer gemaakt. Ik heb meteen na de, of zelfs tijdens de verbouwing al, geroepen dat ik nooit meer in de woning zou willen wonen tijdens een verbouwing. Dit brengt toch wel de nodige stress met zich mee.

Het leukste aan zo’n groot verbouwproject is toch wel dat je alles zelf kan en mag beslissen en kan indelen. We wisten van veel dingen al heel snel hoe het moest gaan worden. We zijn nu net klaar met het verbouwen van de bovenverdieping. Omdat wij alles beneden hadden gecreëerd van slapen tot badderen, hadden wij eerst besloten om een deel van de tuin aan te pakken en een veranda aan het huis te laten zetten.

Onze stijl kan ik het beste omschrijven als basic, naturel kleuren en een beetje stoer. Ik hou vooral van veel (zon)licht in huis en een open indeling.

Favoriete plek in huis

Mijn favo plekje van het huis is absoluut onze fijne veranda. Hier zitten op een zomeravond met een bakkie koffie en de ondergaande zon is echt genieten voor mij.

Mijn tips

Ik zeg altijd volg je gevoel en niet  zo zeer de trends. Als het goed voelt, dan is het dat ook vaak. Maak voor je een grote verbouwing ingaat een overzichtelijke en duidelijke planning, dit heeft ons veel geholpen en niet heel onbelangrijk, een begroting.

Binnen in huis is alles af en precies zoals gewenst. Nu de rest van de tuin aanpakken en ook de zijkant van het huis gaan we nog isoleren en bewerken. Dit alles gaan wij dit jaar nog doen en dan.. Wellicht wel op naar een nieuw avontuur! Maar eerst even genieten van niet klussen en natuurlijk ons huis en grote tuin.

Meer van mijn interieur zien? Volg mij op Instagram @huisjeuit1904!

Gerelateerde blogs

    Reacties (3)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *