Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Evelyne

Binnenkijken bij Evelyne

Even voorstellen

Hallo ik ben Evelyne, maar iedereen noemt me Eef. Ik ben al 48 (?) jaar en woon samen met Richard, mijn kinderen Desney en Kyan en onze Britse kortharen Saartje en Fritske in het zuid Limburgse Beek. Ik ben assistent bewindvoerder in Maastricht, maar mijn passie is bezig zijn met ons huis en interieur. Al jaar en dag ben ik te vinden op Instagram onder de naam @vleugje_eef en hou ik (al is het niet regelmatig) een eigen blog bij.

Huis & Interieurstijl

Op 2 september 2016 kochten wij het huis van de buren. Alles, maar dan ook echt alles moest gedaan worden en we wilden ook nog een aanbouw van 20 m2 maken en de achtergevel eruit halen. Hier hadden we 3,5 maand de tijd voor. Nou, voornamelijk Richard en vrienden hadden er 3,5 maand de tijd voor… na werktijd en in het weekend. Op 15 december dat jaar verhuisden we de laatste dingen van het ene deurtje naar het andere, en stonden we in onze uitgebouwde benedenverdieping zonder keuken en afwerkvloer.

Nu 3,5 jaar later is op de oprit na alles nieuw of verbouwt. Elke kabel, schroef, muur, voeg of buis is vervangen, gestuukt, schoongemaakt of weggehaald. Elke muur heeft al één of meerdere kleuren gehad, aangezien ik minstens één keer in de 2 maanden een wand aanpak en verander. Dat doe ik al sinds ik in 1995 mijn eerste huis kocht. Onze eigenlijk nog nieuwe keuken is dan ook al toe aan zijn eerste verandering.

Mijn stijl is niet te vangen in één woord. Maar als je wilt: Eclectisch-industrieel met tonen van Scandinavisch, botanische en boho invloeden, in natuurlijke kleuren met een Vleugje Eef. Eigenlijk alles wat ik mooi vind.

Favoriete plek in huis

Mijn favoriete plek in huis is eigenlijk onze open woon-/eetkamer/keuken. Mijn keuken is een eyecatcher en ik krijg er vaak complimenten over. Zelf raak je snel gewend aan de grote, maar als ik naar de kook en bakvlogs van mijn dochter kijk op Youtube dan zie ik ineens zelf weer hoe groot en gaaf hij is… en ben ik trots.

Maar onze tuin is ook een favoriet. Niet groot en vanwege beperkingen praktisch en met beton, maar aan de andere kant juist weer heel groen met veel privacy. Je kunt er zitten, liggen, hangen, in het zonnetje of onder de overkapping. Je kunt er koken, tv kijken, boksen en binnenkort ook douchen.

Mijn tips

Mijn tip zou zijn: durf met muurverf. In mijn eerste huis, inmiddels al bijna 30 jaar geleden, was alles wit.. zoals in alle huizen in die tijd. Ik kon er niet aan wennen en mistte wat. En dus ging ik met kleur aan de slag, in de vorm van vlakken op de muur. Eerst kleine vlakken, daarna grotere, langs een hoek, om de hoek heen, over het plafond, in een nis, in streepvorm of in ronde vorm. Mensen verklaarden me voor gek, maar na een paar jaar stond ik bij al mijn vriendinnen met waterpas en afplaktape af te tekenen en te verven. Binnen 2 uur heb je met weinig verf en wat werk je kamer volledig omgetoverd. Bevalt het niet dan verf je het over. Zo simpel als wat.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *