Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Floor

Binnenkijken bij Floor
Artikel begint onder de advertentie

Even voorstellen

Hi! Ik ben Floor, ik ben 36 jaar en woon samen met mijn grote man en twee kleine mannen (5 en 2) in een nieuwbouwwoning in Drenthe. Ik werk als orthopedagoog en volg hiernaast nog een studie. In mijn vrije tijd doe ik graag dingen samen met mijn mannen en geniet ik van gezellige avonden met vrienden. Sinds kort probeer ik weer af en toe te hardlopen, maar de naam sport mag het nog niet hebben 😉

Daarnaast ben ik graag bezig in huis, met ons interieur of met DIY-projecten. Zo is ook mijn Instagram account @washplate ontstaan, vanuit deze uit de hand gelopen hobby. Ik fotografeer graag, vind het leuk om dingen te veranderen in huis en zelf nieuwe dingen te maken. Een ander zou het niet snel zeggen, maar ik vind mijn ontspanning in het schuiven met spullen, het verven van een muur, of een klusproject in huis, zoals bijvoorbeeld het uittekenen en zelf maken van ons nieuwe bed. En niet te vergeten: in het zonnetje rommelen in onze tuin.

Als ik thuis ben zit ik vrijwel nooit stil, onze buren zijn er inmiddels al helemaal aan gewend dat ik elk weekend met een kwast of een boor in mijn hand loop in en om het huis 🙂 Op Instagram kan ik deze hobby goed kwijt, ik vind het leuk om anderen te inspireren en heb inmiddels veel toffe contacten opgedaan. Ik doe zelf ook veel inspiratie op bij andere Instagrammers, al wordt het uiteindelijk vaak heel anders doordat ik er mijn eigen draai aan geef.

Verhuizen naar Drenthe

Na jarenlang in de stad Groningen te hebben gewoond ontgroeiden we de studentenwijk waarin we woonden, we wilden graag een ruimere woning met tuin. Na de razendsnelle verkoop van onze bovenwoning verhuisden we naar hartje Drenthe, omdat hier een prachtige groene nieuwbouwwijk gerealiseerd werd. Voor mij was dit een enorme stap, want oh, wat was ik gek op de stad. Maar de bierkratjes die om 23:00 begonnen te rammelen in de studentenkamer -die grensde onze slaapkamer- heb ik geen moment gemist 🙂

We wonen in een twee-onder-een-kapwoning in een parkachtige woonwijk met een stuk bos, vijvers en een hoge bult waar je in de winter van af kunt sleeën. Het centrum is tien minuutjes fietsen, maar als we de straat uit rijden fietsen we zo het Drentse AA-gebied in, zo mooi! Toen we hier net woonden stonden er nog niet zoveel huizen en liepen de hertjes voor ons huis ’s morgens, zo leuk.

Huis & interieurstijl

We hebben direct na de oplevering ons huis uitgebouwd zodat er extra licht in onze woning valt en we direct de tuin in kunnen kijken. Deze extra ruimte is enorm fijn, want het biedt nu een fijne speelplek voor de kinderen. Inmiddels ben ik aan het nadenken over het doorbreken van deze ruimte naar de bijkeuken, zodat onze keuken meer open wordt en één geheel met het eetgedeelte.

Op zolder hebben we een kamer gemaakt met walk-in closet, een hele fijne ruimte met hoge muren tot aan de nok van het huis. De kinderkamers, studeerkamer en badkamer zijn een verdieping lager gesitueerd. Mijn interieurstijl zou ik omschrijven als overwegend Scandinavisch, maar wel met elementen uit andere stijlen gemixt. Ik hanteer geen eenduidige stijl, maar kijk vooral naar wat ik zelf mooi vind.

Soms merk ik dat ik erg onrustig word en dan moét er iets anders. Dan ga ik schuiven en schuiven, of pak ik een kwast zodat het weer “goed” is. Ik vind het extra leuk om een nieuwe look met zo min mogelijk nieuwe spullen te creëren en vooral te gebruiken wat ik al heb. Vaak kom ik met een kleed uit een andere ruimte, een andere indeling en soms een likje verf (de kast staat vol restjes) al een heel eind 🙂

Favoriete plek in huis

De woonkamer is mijn meest favoriete plek, maar de tuin en onze slaapkamer scoort ook hoog. Als het mooi weer is ben ik het liefst de hele dag buiten en vind je me niet snel binnen op de bank. Maar is het slecht weer, dan hou ik er ook van om met kaarsjes aan te cocoonen onder een kleedje op de bank, heerlijk! Dit kan ik, ondanks de onrust die ik soms in huis heb, ook heel erg goed. Netflix en Videoland behoren tot mijn beste vrienden!

Mijn tips

Blijf vooral bij jezelf en kies wat je zelf mooi vindt in je interieur. Er is zoveel inspiratie te vinden, dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Het kan dan helpen om je interieur stapsgewijs op te bouwen, in plaats van alles in één keer te veranderen. Zo kan je ondertussen goed kijken of er nog iets mist, of je nog wat kleur toe moet voegen, of juist iets weg moet laten. Zo krijg je een mooie balans in je interieur.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *