Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Hanneke

Binnenkijken bij Hanneke

Even voorstellen

Wat leuk dat je mijn blog leest! Mijn naam is Hanneke, 37 jaar jong en getrouwd met Marcel. Samen hebben we twee prachtige jongens Sam (7) en Mees (4) en wonen we in het mooie Hardenberg. Ik werk als casemanager bij een arbodienst en begeleid hier werkgever en werknemer tijdens het gehele re-integratieproces. In mijn vrije tijd maak ik enorm graag muziek,  zing ik in een band, speel gitaar en een beetje piano. Daarnaast schrijf ik korte gedichtjes, deze deel ik op Instagram onder de naam @rijmelaarij.

Maar hier gaat het om een andere grote passie, ons huis en interieur. We wonen inmiddels dik 1,5 jaar in ons nieuwe huis en hebben al heel wat veranderingen aangebracht. Tijdens dit proces ontstond de behoefte om hierover te delen, zo is mijn interieuraccount @binnenkijkje ontstaan. Hier deel ik met heel veel plezier foto’s van ons huis.

Huis & Interieurstijl

Toen we op zoek gingen naar een nieuw huis hadden we natuurlijk een aantal wensen waaraan ons nieuwe stekje moest gaan voldoen. Eén van die wensen was een woonkeuken welke echt afgesloten kon worden van de woonkamer. Toen we dit huis voor het eerst bezichtigden viel deze eigenlijk direct af, de keuken bleek veel te klein en al helemaal niet de grote leefkeuken waar ik stiekem al een paar jaar van droomde.

Toch bleef het de dagen daarna knagen en ontstond het idee om nogmaals te gaan kijken om te zien of er geen verbouw mogelijkheden waren. En die bleken er te zijn!! We besloten de muren van de bijkeuken weg te breken zodat deze hele ruimte er bij de keuken aan zou komen. De draagmuur moest vervangen worden door een dragende pilaar. Precies middenin de keuken, daar waren we niet direct heel enthousiast over. Tot manlief op een avond riep: maar als we die pilaar nou eens in het kookeiland plaatsen? En zo geschiedde, we gingen opzoek naar eiken houten balken en gingen zelf aan de slag. Wat zijn we blij met resultaat.

Het is heerlijk om zo’n groot kookeiland te hebben, daar genieten we nog elke dag van. Samen met de zwarte schuifdeur welke Marcel ook zelf maakte is onze keuken echt helemaal af en ontstond de scheiding tussen de keuken en de woonkamer. Ideaal met kinderen en helemaal in deze tijd waarin er veel meer thuis gewerkt moet worden.

Favoriete plek in huis

Ik hoef vast niet meer te vertellen dat onze keuken mijn favoriete plek is geworden! Een plek waar we samen koken, eten, borrelen, knutselen, spelletjes doen en werken. Een multifunctionele ruimte dus. In ons huis vind je vooral Scandinavische invloeden met rustige pasteltinten, daar ben ik echt dol op! En heel veel roze; en in een echt mannengezin mag ik van geluk spreken dat daar nooit over geklaagd wordt.

Maar gelukkig zijn er meer favoriete plekjes. Eén daarvan is de overkapping in onze achtertuin. Toen we hier kwamen wonen was deze nog deels schuur en niet geschilderd. Het schuurtje hebben wij er onder weggebroken en na een dag schilderen leek hij weer zo goed als nieuw. Inmiddels is het een heerlijk plekje waar we de afgelopen maanden enorm veel tijd hebben doorgebracht.

Mijn tips

Uiteindelijk is alles een kwestie van smaak en moet je vooral doen wat je zelf mooi vind en waar jij enthousiast van wordt. Wat voor mij heel goed werkt is eenheid creëren, dat deed ik door vooraf heel goed na te denken over de kleuren in ons huis, op de muren maar ook van de meubels en accessoires. Door dezelfde kleur terug te laten keren op verschillende plekken creëer je rust en een mooie balans. Daarnaast niets overhaast doen, heel veel inspiratie op doen bij anderen en je hart volgen. Een mooi huis is pas een mooi huis als het ook je thuis is!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *