Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Henriëtte de Jong

Binnenkijken bij Henriëtte de Jong

Wie ben ik?

Ik ben Henriëtte de Jong, geboren in Katwijk en na 22 jaar voor de liefde naar Sliedrecht verhuisd. Ondertussen ben ik 44 geworden en woon ik nu net zolang in Sliedrecht als dat ik in mijn geboortedorp heb gewoond. Samen met Kor heb ik drie pubers, dat zorgt voor hilarische momenten in ons gezin die ik vaak op mijn Instagram deel.

Ik ben het type die van alles leuk vind en ik ben ook snel ergens enthousiast over, daarom heb ik twee banen. Ik werk namelijk als Mamacare adviseur bij een lingerie speciaalzaak en meet borstprotheses aan bij vrouwen na borstkanker. Deze vrouwen weer een stukje zelfvertrouwen teruggeven en ze met een glimlach in, of na een moeilijke periode de deur uit te zien gaan, dat maakt mijn werk echt bijzonder! Daarnaast ben ik informatrice van MoedersvoorMoeders. De gesprekken met de pril zwangere vrouwen zijn zo leuk!

Vorig jaar ontdekte ik dat ik schrijven ontzettend leuk vind en ben ik naast mijn Instagram account gaan bloggen. Ik moet er alleen meer tijd voor gaan vrij maken, dat zal dan ook mijn voornemen voor het nieuwe jaar zijn. Mijn mening delen met anderen vind ik namelijk heerlijk!

Interieurstijl

Onze stijl is door het gebruik van natuurlijke kleuren en verschillende materialen het beste te omschrijven als Scandinavisch Bohemien. Ons huis is wel echt ons thuis. We zijn best vaak van stijl verandert maar hergebruiken bij elke nieuwe stijl vaak de meubels die we hebben.

De eettafel hebben we bijvoorbeeld al 22 jaar en is letterlijk met ons meegegroeid. Hij was ooit grenen én 4 persoons, want groter paste niet in ons eerste huisje. Nadat ie ook nog een keer helemaal hoogglans zwart is geweest, is hij nu mat wit én 8 persoons.

Ik zou trouwens best een nieuwe eettafel willen hoor, lijkt me een mooi doel voordat we 25 jaar getrouwd zijn haha! Maar door elke keer iets te veranderen blijft het thuis gevoel en zitten we niet bij elke nieuwe trend in een ‘vreemd’ huis. Op de planning staat nu onze slaapkamer, deze is door tijd gebrek nog steeds niet af.

Favoriete plek in huis

In de winter is de Eggchair van Hkliving mijn favoriete plekje. Dekentje en theetje erbij, kaarsje aan en genieten.

In de zomer is de overkapping buiten de fijnste plek, gewoon omdat ik een echt zomertype ben. Als ik daar na de lange winter weer kan gaan zitten, dan voel ik me zo’n blij en een tevreden mens. 

Mijn tips

Zorg dat de basis goed is, want als je basis goed is dan kan je met kleine veranderingen elke trend volgen. Velvet is dé trend van het afgelopen jaar. Nu hoef je niet gelijk een Eclectisch huis te realiseren om met deze trend mee te kunnen doen, maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld een mooie velvet poef of velvet kussens.

Wij zochten al langer nieuwe eettafel stoelen en kozen dus voor velvet eettafel stoelen. De grijze velvet draaistoel past door zijn gouden onderstel ook perfect in het plaatje. Blijf wel altijd bij jezelf. Je kan ook beter voor één goed item kiezen dan van alles wat te proberen. Less is more! 

Ik schreef vorig jaar een blog over kleine veranderingen. Ik zie dat het hoog tijd wordt voor een update, want eindelijk ligt er sinds twee maanden een andere vloer en is onze basis nu zoals we hem wilden!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *