Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Hetty

Binnenkijken bij Hetty

Wie ben ik?

Hoi, ik ben Hetty en ik ben 48 jaar. Ik woon samen met mijn zoon Noah van 20 jaar, dochter Luna Nova van 15 jaar en poes Jip van 10 jaar.

Ik ben van oorsprong HBO-V verpleegkundige met veel ervaring in de psychiatrie en werk sinds enkele jaren met veel plezier bij een arbodienst. Daarnaast ben ik interieur styliste en heb ik een webshop in woonaccessoires en grafische producties.

Het omtoveren van het huis binnen

Mijn liefde voor interieur dateert al vanaf de vroege jaren en ik kon los toen ik op mijn 19e ging samenwonen. Dat ging gepaard met de nodige ontwikkelingen en fases; van gele wanden in de jaren 90 naar modern in de zero’s. Maar mijn eigen stijl komt pas helemaal goed tot uiting in dit huis waar we sinds 2011 wonen. Het is een standaard rijtjeswoning gebouwd in de jaren 70. Van buiten niets bijzonders maar van binnen is het voor mij een huis waar we met z’n drietjes ons geluk hebben gevonden, een mooie basis van evenwicht en ruimte voor eenieder.

Toen ik het huis kocht was het vooral een erg donker huis. Ik houd van licht en ruimte en dus werd meteen de donkerbruine houten vloer geschuurd en voorzien van een witte lak. Ook waren er veel muren donkerbruin. Alles kreeg een nieuwe, frisse witte kleur. Ik gooide ook de indeling van het huis radicaal om. De huiskamer werd de eetkamer en de speelkamer (de serre) werd onze huiskamer. Ik houd namelijk ook erg van privacy en vind het heerlijk als je vanuit de bank de tuin in kan kijken. Het zware witte meubel in de serre wat de vorige bewoners hadden laten maken als speeltafel voor hun kinderen, werd mijn tv meubel. Ik ben daar nog hartstikke blij mee!

Ook de keuken heb ik aangepakt. Deze was helemaal volgebouwd met onder en bovenkastjes. Omdat ik een gietvloer in de keuken heb liggen heb ik besloten om alle bovenkastjes te slopen en de onderkasten te laten staan zodat de vloer intact kon blijven. Met nieuw apparatuur (de oude waren toch echt aan vervanging toe) een nieuw blad en een paar wandplanken heb ik een voor mij totaal nieuwe keuken gecreëerd!

Mijn interieur

De basiskleur in huis is wit met een touch van groen. Ik houd van een ruim en licht huis met een stoere uitstraling. Stoer en robuust maar wel de gezelligheid in een ruimte. En overal in huis duiken er wel vogels op, in de keuken of aan de wand.

De vloer heeft door de loop der jaren een gesleten look gekregen. Een ander zou de vloer alweer gelakt hebben maar ik vind het juist mooi dat het een geleefde sfeer geeft. Ondanks dat ik van een opgeruimd huis houd, moet er wel in geleefd kunnen worden!

De slaapkamer was behangen met een donkerbruine print maar ik kon er niet aan wennen. Nu zit er een wit met groen jungle behang op en heb ik het gecombineerd met houten kapstokken aan elkaar zodat ik ook daar volop kan stylen.

De voor mij beste sfeer heb ik gecreëerd door uit te gaan van een goede basis en dat te combineren met verschillende natuurlijke materialen, zoals hout en accenten zoals beton en staal. Daarbij mix ik graag met vintagespullen, modern design en spulletjes met een grappige twist. Zo loop ik wel eens tegen mooie kringloopvondsten, maar ik kan ook geld uitgeven voor een stukje kunst of design.

Spullen met een industrieel karakter spreken mij ook erg aan. De muur die is behangen met een betonlook/stenenmuur fotoprint vind ik een echte eyecatcher in huis. Daarbij zijn de meubels die ik heb vaak groot en robuust. De eettafel bestaat uit twee tafels die aan elkaar gemaakt zijn waardoor er een lengte is bereikt van 3,20 meter. Heerlijk om aan te eten, te knutselen en te werken. Natuurlijk ook een genot om daar acht stoelen voor uit te zoeken. Ik wilde allerlei verschillende stoelen maar wel in dezelfde basis kleur om de rust erin te houden.

Favoriete plekjes in huis

Mijn favoriete plekjes in huis zijn de flinke eettafel die ik ook gebruik als werkplek voor Stoeruh Zaken en waar ik mijn interieurplannen ontwerp. Het plekje in huis waar ik heerlijk overzicht heb op de beneden verdieping en naar buiten kan kijken op de oude bomen die aan de weg staan. En in de avond lig ik op de bank onder mijn warme dekentje en zet ik Netflix aan voor een goede thriller!

Mijn passie voor woonaccessoires heb ik de afgelopen jaren kunnen omzetten naar een webshop genaamd Stoeruh Zaken. Hierin verkoop ik spullen met een mix van stijlen. Je vindt hier industriële, vintage en Scandinavische invloeden. Of je maakt van iets ouds iets nieuws. Zo is er van het Meisje met de Parel een nieuwe moderne poster gemaakt in pixelvorm en mag ik dat de topper van Stoeruh Zaken noemen.

Mijn tips

Volg je eigen gevoel in het interieur. Je kunt zoveel mooie dingen met elkaar combineren, ook al zijn het verschillende stylen. Bij mij zijn zowel industrieel, vintage en bohemian van toepassing. Zoek wel naar overeenkomsten zodat je interieur klopt. Stop er persoonlijke items in en daarnaast mag een echte eyecatcher ook niet ontbreken, zoals een kek behang of kunstwerk. Durf te durven en geniet van je casa! Inspiratie is overal te vinden. Zo ook op Instagram, een mooi medium waar interieur op vele mooie feeds tot uiting komen. Volg je mij ook @stoeruhzaken?

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *