Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Ilona

Binnenkijken bij Ilona

Wie ben ik?

Hi! Ik ben Ilona Goos, een roodharige Brabantse van 30 jaar. Ik hou van gezelligheid om me heen en ben absoluut een interieurjunkie te noemen. Samen met mijn vriend Carlos en zijn 8 jarige dochter Ashley woon ik in onze kluswoning in mijn thuisstadje Roosendaal.

Interieur is mijn grote hobby. Instagram en Pinterest staan dus meestal wel tussen mijn laatst geopende apps. Lekker binnen gluren bij de meest uiteenlopende en inspirerende interieurs. Heerlijk om door al die mooie plaatjes heen te scrollen en ideeën op te doen. Thuis leef ik mezelf graag uit in ons huis en hiervan deel ik foto’s op mijn Instagram pagina Woondingen. In mijn werk als projectleider vind ik het leuk om in Breda een mooie openbare ruimte te realiseren. Deze ruimtes gebruiken we tenslotte ook dagelijks.

Ons klushuis

Ruim twee jaar geleden kregen we de sleutel van deze hoekwoning uit 1952. Alles in het huis was gedateerd en moest vervangen worden. Waar de meeste mensen dan denken; “waar begin je aan?!” begonnen onze handen gelijk te jeuken. Echt een huis wat wij helemaal naar ons zin konden gaan maken!

De verbouwing is een 10-jaren plan en gaat van boven naar beneden. Om wel met plezier in ons klushuis te wonen hebben we eerst de woonkamer een likje verf gegeven. Net als de kast die de vorige bewoners lieten staan, welke vervolgens een room divider voor ons bed vormde. De eerste 1,5 jaar was de woonkamer namelijk gelijk onze slaapkamer.

Terwijl wij beneden sliepen, stond de boel boven behoorlijk op zijn kop. Buiten de muren van de badkamer en een tijdelijke slaapkamer voor Ashley waren alle muren weg. Dit was nodig om een andere trap naar de zolder te plaatsen, zodat de zolder een flinke metamorfose kon ondergaan.

Inmiddels is de zolder omgetoverd tot een ware loft-suite en heeft Ashley haar eigen plek in de voormalige masterbedroom. We zijn alweer aan het sparren over de plannen voor de rest van de eerste verdieping. Dat gaat vast weer een leuke before-after opleveren. Ik heb er nu al zin in!

Mijn stijl

Mijn stijl zou ik omschrijven als stoer en stijlvol. Ik denk dat dat de lading wel dekt. Een lichte basis met hout, natuurlijke tinten en stoere elementen. En natuurlijk lekker veel planten! Die brengen zoveel leven en sfeer in een ruimte.

Het is fijn om spullen in huis te hebben waar een verhaal achter zit, zoals de badplank. Toen wij in onze Tuk Tuk voorbij een houtzagerij in Sri Lanka reden, zei ik tegen Carlos dat ik graag een plank wilde laten zagen. Die verklaarde mij eerst wel een beetje voor gek, maar hij is toch gestopt. Ik ben de houtzagerij binnen gelopen en heb daar een plank laten zagen. Thuis heb ik hem bewerkt tot badplank, inclusief houdertjes voor de wijnglazen. Als dat niet tropisch genieten is!

We maken daarnaast een hoop dingen zelf of we knappen oude meubeltjes op. Dat geeft extra veel voldoening en maakt dat veel basiselementen voor ons een persoonlijke touch hebben. We hebben het tenslotte met onze eigen handen gemaakt. Daarnaast geeft het maatwerk natuurlijk een luxe uitstraling aan het interieur.

Favoriete plek in huis

De zolder heeft voor mij absoluut het wauw-effect. Ik vind het zo’n luxe, sfeervolle en lichte ruimte. Elke hoek is hier genieten. Liggend in bed kijkend naar de oude houten spanten en het prachtige bad.

Tijdens het douchen heb je uitzicht over de kerktoren en het vele groen in de wijk. En als je in bad ligt heb je zicht op de balken, ons zelfgemaakt wastafelmeubel en de stoere baksteenmuur. Er gaan vast nog veel favoriete plekjes bij komen, maar op dit moment staat de zolder wel met stip op nummer 1!

Daarnaast ben ik helemaal weg van de zwarte Eames Lounge replica in de woonkamer en het door Carlos gemaakte houtrek! Het zijn twee gave eyecatchers. Als de woonkamer straks een nieuwe look krijgt komen deze vast nog veel beter tot hun recht. Het is nu in ieder geval al genieten van dit strakke, stoere design.

Mijn tip

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Zoveel mensen hebben al gevraagd; ‘Hoe kunnen jullie dit toch allemaal?’. Nu zijn wij natuurlijk wel echte klusaddicts en heeft vooral Carlos echt twee gouden handen. Maar ik geloof dat je met durf en motivatie ook al een heel eind kunt komen! En begin niet overal tegelijk aan. Anders zie je door de bomen het bos niet meer en wordt je straks nog voor ‘help mijn man/vrouw is klusser’ aangemeld.

Gerelateerde blogs

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *