Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Judith

Binnenkijken bij Judith

Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Judith Kets en ik ben 47 jaar. Ik woon samen met mijn man Gerwin en onze drie kinderen in Nagele, een dorpje in de Noordoostpolder. Naast mijn werk in het onderwijs ben ik graag bezig met de verbouwing en inrichting van ons huis. De foto’s hiervan deel ik op mijn instagram en op mijn website.

Het verbouwen tot een droomhuis

Nu bijna een jaar geleden zijn wij naar ons droomhuis verhuisd. Nou ja, droomhuis, het was vooral een droomplek met een huis erop. Dat moest dus nog een droomhuis worden. Maar de plek en het huis hebben een verhaal, een geschiedenis, en daar houden wij enorm van. Het is nog een jonge geschiedenis want wij wonen in de Noordoostpolder tegen het oude ingepolderde eiland Schokland aan. Dat is een historische plek en het heeft een werelderfgoed status. De boerderij is van 1956. Toen de polder droog viel zijn ze hier in een razend tempo boerderijen gaan bouwen. Grote schuren met een betonnen frame. Helaas geen romantische riet gedekte boerderij met oude gebinten. Maar vooral veel beton.

En die grote, eerst nog donkere schuur, hebben wij bij het jaren 50 huis aangetrokken. We wilden echt het oude met het nieuwe samen brengen, met respect voor een aantal oude details.

In onze slaapkamer beneden hebben we één van de betonnen stalmuren behouden en is de paardenstal onze inloopkast geworden. De oude deuren en luiken hebben we liefdevol opgeknapt en weer gebruikt. Het resultaat is zo mooi. De kleur terra van VT Wonen kwam het dichtst bij de originele kleur van de oude staldeuren. Die kleur hebben we dus ook op een van de muren van de slaapkamer gezet om er een geheel van te maken.

Ook de deur van de wc is een originele buitendeur. In de wc hangt een foto van de grootvader van Gerwin, op het land achter de paarden. De foto is uitvergroot en neemt twee muren van het toilet in beslag. Met een beetje fantasie waan je je halverwege vorige eeuw. Van de oude aardappelplanken uit de schuur heeft Gerwin een wc-meubel gemaakt. Toen het behang binnen kwam schrokken we wel, in plaats van een aantal rollen werd het aan één stuk geleverd. Dat was een uitdaging, een rol behang van 2,5 bij 4,5 meter.

In de hal vind je nog een knipoog naar het verleden. Een muur met daarop een schilderij van een prachtige molen in een Hollands landschap.

Interieurstijl

Ik krijg vaak de vraag wat onze stijl is. Eigenlijk zou ik het niet weten. Een mix van industrieel chiq, landelijk, eigentijds? Mijn inspiratie komt vanuit de materialen uit de boerderij, wat kunnen we opnieuw gebruiken? Maar ook via pinterest, instagram en woonbladen. Daarna maak ik er een mix van. Wat wij mooi vinden.

Wij hebben ook best veel kleur in ons interieur. In de woon en werkkamer veel donkerblauwe accenten. Ik hou van het contrast. Door in ons interieur gebruik te maken van kunst uit rijksmuseum hebben we ook veel kleuren in huis.

Echte planten mogen ook niet ontbreken in mijn interieur, het liefst zo groot mogelijk. Heerlijk. Doe mij maar een beetje jungle.

Favoriete plek in huis

Onze keuken is echt de eyecatcher van het huis. Daar zijn wij (en bijna iedereen die bij ons in huis komt) verliefd op. Dit is dan ook mijn favo plek in huis.

Mijn tip voor een mooi interieur

Een beetje lef en wat kleur. Een spijker of schroef in de muur werk je zo weer weg dus niet te bang zijn. Dat geldt ook voor een kleurtje op de muur of een behangetje.

Begin met een mooi item, bijvoorbeeld een mooie bank. In dat soort dingen investeren werkt beter dan in heel veel prullaria en een goedkope matige bank.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *