Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Lara

Binnenkijken bij Lara

Even voorstellen

Hoi, ik ben Lara! Wat leuk dat je een kijkje bij ons binnen komt nemen. Ik woon samen met mijn knappe vent en mijn drie lieve, mooie en in alle vormen enthousiaste zoons 😉. Ik ben 33 jaar en pedagoog van beroep. Deze kunsten oefen ik op dit moment alleen uit op mijn eigen kids en een beetje op die van mijn vriendinnen. Dus ik ben een ‘stay at home mom’!

Ik zie je denken; dat gaat haar dan vast heel makkelijk af. Maar niets is minder waar, want ik vind het soms nog een hele klus! Toch geniet ik enorm van de jongens en van het feit dat ik zoveel met ze kan doen. Daarnaast geniet ik ook van alles wat met huizen te maken heeft: architectuur, inrichting, lifestyle en al die verschillende woonstijlen.. I love it!

Ons huis

Sinds 3 maanden wonen wij in ons ‘nieuwe’ huis: een huis uit 1852 met veel geschiedenis. Vroeger diende dit huis als koetshuis van de koning en als je het grind voor ons huis weg zou halen dan komen de wielsporen van de koets tevoorschijn. Verder heeft het huis ook een zwarte bladzijde, want in de oorlog heeft hier even een commandopost gezeten. Maar de vibe is hier goed hoor! En anders vullen wij het wel met al onze levensvreugde, haha.

Tijdens het bezichtigen van dit huis wisten we het meteen.. Dit is hem! Een prachtig statig huis met authentieke details en een groot stuk grond erbij. Dat laatste hebben wij ook wel nodig want we hebben drie jongens die (te) veel energie hebben 😉.

Het hele huis hebben we gerenoveerd. Veel is geïsoleerd, alles gestuukt, badkamer vernieuwd, nieuwe keuken, nieuwe vloeren en alles is geschilderd.. Dat allemaal in negen weken tijd. Je zou denken dat we dan wel alles gehad hebben en het nu helemaal klaar is, maar dat is niet waar. We hebben nog aardig wat projectjes te doen.

Komende projecten

Momenteel zijn we bezig met de tuin; een groot project waar we de komende tijd nog wel even zoet mee zijn. Van de oude keuken willen wij een werkkamer gaan maken zodat wij deze kunnen samen trekken met de speelkamer. Aansluitend aan de garage zit nog een grote ruimte met eigen entree waar nu een sauna en dompelbad in zitten. Van deze ruimte gaan wij een gastenverblijf maken. Familie en vrienden blijven redelijk vaak bij ons logeren dus dan is zo een eigen ruimte wel fijn, ook voor de jongens als deze groter zijn.

Interieurstijl

Hoe zou ik mijn interieurstijl omschrijven? Ik denk dat het meerdere woorden nodig heeft. Stoer, industrieel en Scandinavisch zijn denk ik wel woorden die passend zijn. We hebben geprobeerd onze stijl door het hele huis terug te laten komen. Ik vind het belangrijk dat wanneer je door het huis loopt, dat je denkt.. já dit klopt! Alle kozijnen en deuren zijn mat zwart geschilderd. Dit vond ik best spannend, maar door de enorme hoogte kan het huis dit goed hebben.

We hebben op meerdere plekken oude stenen muren aan laten brengen. De muren zijn vooral wit geschilderd en een aantal met Ardex behandeld. Dit is een soort sneldrogende mortel die ruw stukend is aangebracht.

De badkamer is behandeld met woonbeton. Dit is erg fijn omdat wij hierdoor geen voegen meer hebben wat het schoonmaken erg praktisch maakt. Zelf vind ik het resultaat ook prachtig geworden!

Omdat de oude keuken apart stond van de woonkamer en de eetkamer hebben we de plek van de keuken veranderd. Deze staat nu in de kamer die meteen toegang heeft tot de tuin.

Wij hebben na lang nadenken gebruik gemaakt van marmer, zwart, hout en grijs. Ik ben erg blij met het resultaat!

Bij de bezichtiging werden wij meteen verliefd op de entree. Via een vestibule met prachtige deuren met glas in lood kom je in een grote, hoge hal terecht. Dat is echt een blikvanger! Door er grote staallook deuren in te plaatsen kwam er veel meer licht naar binnen en is de ruimte mooi verbonden met de woonkamer.

Favoriete plek in huis

Ons favoriete plekje in huis is in de winter zeker de stoel bij de haard. Dat geknetter en de heerlijke warmte die van de houtkachel komt kunnen wij echt van genieten!

Maar heel eerlijk we wonen hier pas drie maanden, dus denk dat we nog wel meer favoriete plekjes gaan ontdekken. Sowieso vinden we het erg fijn om aan de eettafel te zitten, spelletjes te spelen en te borrelen met vrienden en familie. De keuken is ook het ‘hart’ in het huis. We hebben al gemerkt dat met verjaardagen en dergelijke iedereen elkaar daar ontmoet!

Meer zien en de ontwikkelingen van ons huis volgen? Volg mij dan via mijn Instagram account @looliving, lijkt mij leuk om je daar te zien!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *