Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Manon

Binnenkijken bij Manon

Even voorstellen

Mijn naam is Manon en ik ben 44 jaar. Inmiddels alweer 20 jaar getrouwd met Vincent. Samen hebben we twee dochters van 16 en 14 jaar. Wij wonen in een heerlijke lichte tussenwoning in de buurt van Schiphol. Ik werkte in de kinderopvang, maar dat heb ik helaas op moeten geven door een chronische ziekte.

Doordat ik veel aan huis gebonden ben, is mijn huis mijn hobby geworden. Sinds 3 jaar heb ik Instagram ontdekt. Toen ik begon met mijn account @huisje126 had ik niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. De gezellige contacten, de mede-interieurfreaks en de inspirerende foto’s zou ik niet meer willen missen!

Huis en interieurstijl

Toen wij dit huis 14 jaar geleden kochten moest er veel aan gebeuren. Zo was de voordeur oranje en de keuken lichtgeel. Inmiddels is er een witte keuken, een nieuwe vloer, een nieuw toilet en hebben we de tuin helemaal opgeknapt. Met hulp van een hele handige, lieve vriend hebben we een veranda gebouwd.

De zolder is voorzien van twee hele grote dakkapellen van bijna 5 meter breed. Onze oudste slaapt daar sinds een week en ze is super blij met haar enorme kamer met steigerhouten kastenwand. Komende jaar gaan we weer flink verbouwen. Er komt een nieuwe kunststof achterpui en er komen twee nieuwe badkamers.

Mijn interieurstijl is eigenlijk een mix. Ik houd van rustige kleuren, zoals wit en lichtgrijs. Dat zou je Scandinavisch kunnen noemen. Tegelijk ben ik ook gek op het boho sfeertje. In mijn huis vind je geen felle kleuren, maar lichte houttinten. Warmte breng ik aan door middel van schapenvachten, een kleed en heel veel kaarsen. Ik ben dol op windlichten.

Favoriete plek

Mijn meest favoriete plek is zonder twijfel de veranda. Daar kun je ook prima zitten op een regenachtige dag. Er staat een terrasheater zodat het altijd aangenaam is. Ik zit ook heel graag in bad. In de nieuwe badkamer komt een bad dus zeker terug. ’s Avonds zit ik daar graag te kijken op Instagram en Pinterest om inspiratie op te doen. Mijn huis is voor mijn gevoel nooit af.

Mijn tips

Wat ik zelf de laatste tijd doe, is bedenken wat ik mooi vind en of ik daar wel plek voor heb. Voorheen kwam ik met van alles thuis en verdween het soms in een kast, omdat ik er eigenlijk geen plek voor had. Nu kijk ik bewust of het past bij het huis en bij de sfeer die ik graag wil creëren. Wat ik heb geleerd is dat een interieur langzaam groeit tot een geheel. Toen ik op mezelf ging wonen, kocht ik de hele meubellijn van één serie. De salontafel, de eettafel en de vitrinekast waren allemaal hetzelfde. Nu heb ik van allemaal verschillende meubels een geheel weten te maken en daar ben ik heel blij mee!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *