Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Mariska

Binnenkijken bij Mariska

Even voorstellen

Wat leuk dat jullie komen binnenkijken! Mijn naam is Mariska van der Velden (49). Na 10 jaar samen te hebben gewoond in Schiedam, ben en woon ik sinds een half jaar weer alleen. Ik huur nu een klein 2 kamer appartementje van nog geen 50m2 in Moordrecht. Een dorp waarbij iedereen elkaar kent en nog gewoon gedag zegt. Best even wennen voor een stadsmeisje uit de regio Rotterdam. Ik werk als verkoopstyliste in een kledingwinkel en ben daarnaast actief op social media met @moodiezz_stijl. Een account dat zich volledig richt op interieurinspiratie & styling waar ik nog steeds heel veel energie van krijg.

Huis & Interieurstijl

WHERE INDUSTRIAL MEETS BOHEMIAN tegenwoordig met een ‘touch of Marocco’. Zo omschrijf je mijn interieurstijl het beste. Het is een mix van stijlen met als basis wit. Rauwe authentieke elementen die het serene en simpel wit body geeft. Denk hierbij aan oude houten versleten bankjes, oude Indiase poortdeuren, industriële lampen, grof linnen plaids enzovoort. Tegenwoordig met wat Marokkaanse accessoires als finishing touch.

Het Boheemse gevoel overheerst in het gehele appartement. Bijna alles gooi ik door elkaar, als het maar van natuurlijke materialen zijn. Dit past feilloos bij elkaar en in elke stijl. Van dit alles leent ook de naam @moodiezz_stijl. De styling veranderd regelmatig door hoe ik mij voel, waar ik zin in heb. Mijn mood. Mijn stijl.

Mijn favoriete plek in huis

Zoals gezegd woon ik hier nog maar een paar maanden en heb ik nog geen favoriete plek. Het leent zich wel fantastisch voor inspirerende hoekjes. Zo is de indeling en oppervlakte per kamer gunstig en heeft het al in verschillende opstellingen gestaan. Mijn mazzel is de echte houten vloer welke ik over kon nemen. Deze heb ik uiteraard wit gemaakt; een mooie basis om mee te beginnen. De Marokkaanse tint op de muur in de living heb ik later toegepast. Gewoon omdat ik daar ineens zin in had. Zo ook de optisch verhoogd geverfde plint in dezelfde Marokkaanse tint. Omdat de living voor nu het meest af is, ben ik daar graag. Ook al kan het volgende week ineens anders zijn als ik de boel ineens weer omgooi.

Mijn tips

LEF in mijn keyword. Alles valt en staat met lef. Als ik ergens over twijfel of iets wel of niet zal staan, ga ik het juist doen. Hierdoor kan je pas beoordelen of het iets is.

PAS OP MET OVERKILL van accessoires. Alles is leuk en het staat allemaal zo prachtig en schattig gestyled in de winkel of bij een ander. Maar eenmaal thuis tussen al het andere leuks en liefs, raakt het al snel zijn waarde kwijt. Mijn motto is dan ook: beter 1 prachtig item die de aandacht krijgt dan 10 iets mindere items die alleen maar onrust geven.

O en als laatste: HERGEBRUIK spullen. Ben je er op uitgekeken? Geef het een likje verf. Of maak er iemand anders blij mee. Dan gaat het vast weer een ronde mee!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *