Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Marjolein Bonne

Binnenkijken bij Marjolein Bonne
Artikel begint onder de advertentie

Even voorstellen

Hallo! Wat leuk dat je ons verhaal wil lezen over hoe wij ons huis verbouwd hebben. Laten we ons eerst even voorstellen. Wij zijn Dave en Marjolein en wonen op Texel. Drie jaar geleden kochten we een oud huis uit 1924 dat we vervolgens helemaal verbouwd hebben. Een enorm project, maar ontzettend leuk om te doen. Toen we dit huis kochten was het in een slechte staat. Er was al tientallen jaren niets aan gedaan en hoognodig toe aan een totale renovatie. Gelukkig is Dave timmerman en erg handig. Samen hebben we het huis verbouwd en opgeknapt.

Aan de slag

Meteen het eerste weekend nadat we de sleutels hadden gekregen zijn we begonnen met het verbouwen. Alles wat we niet konden bewaren of hergebruiken hebben we uit het huis gesloopt. Helaas waren veel originele details over de jaren verloren gegaan, maar sommige hebben we kunnen behouden zoals de deuren en het glas in lood. Andere details hebben we zelf weer teruggebracht in het huis. Een mooi voorbeeld hiervan is de en-suite, deze was in de jaren ‘70 weggehaald. De originele deuren stonden weg te rotten in de schuur, zo zonde! We hebben zelf weer een en-suite gebouwd aan de hand van originele stukken paneel die we vonden.

Zo hebben we het hele huis verbouwd en aangepast aan de 21ste eeuw. Nieuwe isolatie, glas en bedrading om het huis behaaglijk en veilig te maken. De oude bedrading zat met plakband aan elkaar geknoopt. Niet echt veilig dus. Nadat we ervoor gezorgd hadden dat het huis niet meer in de fik zou kunnen vliegen, hebben we de keuken en badkamer aangepakt. De oude keuken hebben we eruit gesloopt en hiervoor kwam een mooie keuken in de plaats. Door het verplaatsen van het toilet naar de bijkeuken konden we de keuken groter maken. Met deze keuze zijn we nog altijd heel blij.

Ook de badkamer hebben we volledig vervangen. Het kleine doucheje dat waarschijnlijk uit de jaren ‘60 kwam hebben we gesloopt, dit is nu de overloop geworden. De nieuwe badkamer zit nu aan de voorzijde van het huis. Met de badkamer zijn we volledig los gegaan. We wilde heel graag een vrijstaand bad en hier kon het gemakkelijk qua ruimte. Omdat we maar een slaapkamer hebben (we zijn met ons tweeën) konden we een grote badkamer realiseren. Na wat ideeën op papier te hebben gezet, kwamen we door een grapje van Dave op het idee om ook een sauna te maken in de badkamer. Zo gezegd, zo gedaan en de badkamer is echt een heerlijke plek geworden.

Interieurstijl

Na het verbouwen kon het stylen beginnen. Heerlijk met verf en kwast in de weer om het huis nog mooier te maken. Ook hebben we heel veel meubels zelfgemaakt. Heel leuk om te doen, vaak een stuk goedkoper dan gekochte meubels en uniek. De zwarte wand in de slaapkamer bijvoorbeeld, maar ook alle kasten, de eetkamertafel en het tv meubel zijn zelfgemaakt. Hierdoor hebben we een vrij unieke stijl die aangevuld wordt met boho en industriële items. De basis is rustig met veel zwart, wit en grijs. Hierdoor kunnen we gemakkelijk veranderen zonder meteen het hele huis op z’n kop te zetten. Dat veranderen gebeurt heel vaak en veel ideeën vinden we op Instagram. Echt een top plek om inspiratie op te doen. Ook delen we hier foto’s van ons eigen huis op @my.island.reno.

Het huis is een heel fijn, licht en warm huis en het is echt ons plekje geworden. We hopen er nog jaren van te kunnen genieten.

Tip

Als tip zou ik willen zeggen, doe wat je leuk vind, niet wat anderen van jou of jouw interieur verwachten. Verf een muur, probeer een nieuwe opstelling. Je kan het altijd weer veranderen! (Pas op, werkt verslavend 😂)

Bedankt voor het lezen!

Groetjes,
Dave en Marjolein

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *