Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Marjolein

Binnenkijken bij Marjolein

Even voorstellen

Mijn naam is Marjolein, 33 jaar en ik woon samen met Arno en onze twee kinderen in een dorp in de provincie Utrecht. In het dagelijks leven ben ik persoonlijk begeleider van een leerling met een beperking, maar daarnaast ben ik gek op interieurstyling, fotograferen en het maken van content.

Huis & Interieurstijl

Met zijn vieren wonen wij in een twee-onder-een-kapwoning uit de jaren 80. Toen we in het huis trokken hebben we alles vrij basic ingericht met de meubels die we meenamen uit Arno zijn appartement. Maar in 2018 waren die meubels wel echt aan vervanging toe (lees: gaten in de bank en stoelen). We besloten een nieuwe bank te kopen, maar toen paste eigenlijk de rest van het interieur er niet meer bij. We hadden geen geld om alles in één keer te vervangen en wilden eigenlijk ook geen goedkope meubels die na een paar jaar weer aan vervanging toe zijn.

Toen besloten wij om het huis te gaan inrichten met enkel tweedehands meubels. Wat een leuke zoektocht! We hebben onze spullen van de kringloop, rommelmarkt en Marktplaats. Samen is het een vintage-eclectische mix geworden. Omdat het vrij lang duurt voordat je alle spullen bij elkaar hebt gevonden, is ons interieur eigenlijk organisch ontstaan. Daardoor past het echt bij ons als bewoners en dat vind ik erg belangrijk, het is immers ons thuis! En daarbij is tweedehands kopen een goed duurzaam alternatief.

Mijn favoriete plek in huis

Dat is onze eetkamertafel. Dit is echt het hart van het huis. We eten er, werken er en ontvangen er visite. Vanuit dit gedeelte in huis kan je ook de hele benedenverdieping overzien en je kunt zowel voor als achter naar buiten kijken.

Tips voor jou

Wil je nu ook graag je huis met tweedehands spullen inrichten? Het is veel gemakkelijker dan het lijkt. Op mijn website Secondhandinterior.nl vind je en blog over hoe je kringloopschatten kunt vinden. Tipje van de sluier: Je moet niet specifiek op zoek gaan naar een bepaald soort meubel, maar je open stellen voor wat er op je pad komt. Klinkt misschien wat zweverig, maar de spullen vinden jou!

Wil je meer zien van onze tweedehands zoektocht? Je kunt me vinden op Instagram! @marjoleins_secondhand_interior.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *