Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Marlies

Binnenkijken bij Marlies

Even voorstellen

Wat leuk dat ik door Charmaine gevraagd ben voor deze binnenkijker! Laat ik me eerst even voorstellen: ik ben Marlies en misschien ken je mij via mijn Instagram account als @thenordicbohemian. Mijn kinderen zijn de deur al uit en samen met mijn vriend André en de kat Yutian woon ik in een tweekamerappartement in de Bollenstreek (in een dorp tussen Haarlem en Leiden), vlakbij de kust.

Ons tweekamerappartement

Ik vind het altijd wel leuk om het zo te noemen, een tweekamerappartement. We hebben namelijk echt maar twee kamers: een hele lange woonkamer met open keuken en een slaapkamer. En natuurlijk gelukkig ook een badkamer en een toilet ;).

Buiten hebben we een lekker groot dakterras op het zuiden. Ik ben niet zo van het tuinieren, dus een dakterras is ideaal voor ons. Met veel planten in potten krijg je toch het gevoel van een tuin en als het tuinieren alleen uit water geven bestaat, lukt het me nog wel!

Woonstijl

Mijn woonstijl omschrijf ik zelf als Nordic Bohemian. Nordic staat voor landelijk Scandinavisch, een stijl die ik heel erg mooi vind. En Nordic krijgt bij mij een Boho twist, want ik ben ook gek op de Bohemian stijl: lekker veel kussens, kleden, natuurlijke materialen, planten en items uit landen als Marokko en Indonesië.  Verder mix en match ik alles wat ik mooi vind en zo ontstaat mijn eigen stijl.

Natuurlijk word je altijd beïnvloed door trends. Mijn tip is om daar niet te ver in door te schieten. Kijk wat jij mooi vindt en probeer dat in jouw interieur toe te passen. Dat kan een trendy kleurtje op de muur zijn of een kussen in een hippe stof of print. Door trouw te blijven aan wat jij écht mooi vindt, blijf je altijd uniek en hou je een eigen stijl.

Tweedehands

Een groot deel van ons interieur is tweedehands. Echt waar. Er is toch niets leukers dan voor weinig geld iets moois te scoren en dat een nieuw leven te geven? Ik ben fan van Marktplaats, rommelmarkten en kringloopwinkels. Wekelijks loop ik even binnen bij de kringloop. Soms heeft iets een likje verf nodig, of alleen een goede schoonmaakbeurt.

Voordeel van kringloop winkelen is dat je er ook weer makkelijker afstand van doet als je toe bent aan iets anders. Dan breng je het gewoon weer terug naar de kringloopwinkel en kunnen ze het nog een keer verkopen. Past toch goed in deze tijd van duurzaamheid?

Favoriete plek

Mijn favoriete plek in huis is de achterkamer. Er is veel licht en als de zon schijnt in de winter is het hier lekker warm. Een superfijne plek om je even terug te trekken met een tijdschrift en een verse cappuccino. Er staan veel planten en ik noem het met een knipoog ook wel onze inbouwserre.

Op de bankjes liggen palletkussens. Diezelfde kussens gebruiken we met mooi weer buiten, op de palletbank. Omdat we klein wonen, moet je altijd slim omgaan met de ruimte die je hebt. Nu hebben we geen opbergplek voor de kussens nodig, ze worden gewoon het hele jaar door gebruikt.

Ik hoop dat je het leuk vond om zo iets meer over ons huis en over mij te lezen. Wil je meer zien? Neem dan een kijkje op mijn Instagram account!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *