Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Mirella

Binnenkijken bij Mirella
Artikel begint onder de advertentie

Even voorstellen

Ik ben Mirella, ik ben 40 jaar en woon samen met mijn vriend Paul (40) en poes Izzy in een bovenwoning uit 1910 in Haarlem. Ik heb een eigen bedrijf (Huiswerk vastgoedstyling) en ben werkzaam als interieur- en vastgoedstylist. In mijn vrije tijd maak ik graag stedentrips met Paul, spring ik regelmatig op mijn sportfiets om een rondje te fietsen door de mooie natuur rondom Haarlem en geniet ik van gezellige etentjes en borrels met vrienden.

Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd ook graag bezig in mijn eigen huis. Zo is ook mijn Instagram account @huiswerk_styling ontstaan. Het idee was om hierop voornamelijk mijn zakelijke portfolio te posten, maar nu zie je voornamelijk foto’s van mijn eigen interieur op mijn account. Ik heb continue ideeën voor ons interieur en er verandert regelmatig iets.

Ons huis

Wij zijn echte doe-het-zelf’ers. We hebben ons huis eerst grondig verbouwd en naar onze eigen smaak aangepast voordat we hier gingen wonen. Ik vond het belangrijk om veel oude originele elementen weer terug te brengen in het huis. Ook vind je veel zelfgemaakte items en diy projecten in ons interieur.

‘Lucky for me’ is Paul meubelmaker en ontzettend handig! Ik bedenk iets en vervolgens maakt hij het. Zo heeft hij de ensuite verhoogd en aangepast, de keuken, de eettafel, de haarden, ons bed, alle kasten en het badkamermeubel gemaakt.

Een interieur kun je met budget items ook heel sfeervol inrichten is mijn mening. Zo combineer ik zelfgemaakte elementen met design en tweedehands items in ons interieur. Zo hebben wij meerdere marktplaatsvondsten in huis die ik vervolgens heb opgeknapt. Een voorbeeld hiervan zijn de eetkamerstoelen en de barkrukken. Ook heb ik een spiegel gemaakt van een oude salontafel en ook de kapstok is zelf gemaakt.

Interieurstijl

Mijn woonstijl zou ik omschrijven als kleurrijk Scandinavisch met een vintage twist. Ik hou erg van de Scandinavische woonstijl én van kleur. Ook vind je bij ons verschillende vintage, industriële en klassieke elementen terug in het interieur. Die klassieke elementen vind ik echt passen bij het soort huis wat wij hebben.

Favoriete plekje in huis

Mijn favoriete plek in huis is de eettafel. Deze staat op een heerlijk zonnig plekje in huis. Ik heb het ontwerp voor deze tafel zelf gemaakt en hij is uiteraard gemaakt door Paul. Een uniek meubelstuk waar ik nog steeds heel blij mee ben. Het heeft exact de Scandinavische en vintage look waar ik zo van hou.. Hier breng ik het grootste deel van mijn dag door. Ik drink hier koffie, lees hier tijdschriften en ik werk ook vaak aan de eettafel (mijn werkkamer wordt niet veel gebruikt). Ook passen er veel mensen aan tafel, want ik hou van gezellige etentjes.

Mijn tips

Zorg voor een goede basis en wees niet bang voor kleur. Met een goede (weldoordachte) kleurencombinatie kun je best wat kleur aanbrengen in huis en kun je bijvoorbeeld woonfuncties van elkaar scheiden en laat je zien wie er in het huis woont. Zet items in huis neer die je echt mooi vindt en bij jou passen. Deze hoef je niet in één keer aan te schaffen (liever niet zelfs) maar kun je door de jaren heen verzamelen. Zo geeft een oud (opgeknapt) meubelstuk echt sfeer in huis. Wees creatief en durf een statement te maken!

Wil je meer zien van mijn huis? Neem dan eens een kijkje op mijn instagramaccount @huiswerk_styling.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *