Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Nienke

Binnenkijken bij Nienke

Even voorstellen

Hi, wat leuk dat je een kijkje in ons huis komt nemen. Ik ben Nienke en woon samen met mijn partner, onze zoon van bijna 2 en bonusdochter van 16 in Arnhem. We wonen nu bijna 5 jaar in deze woning. Voor de grap noem ik het weleens onze “blokkendoos” en dat is het stiekem ook wel. Het is een vrij standaard nieuwbouwwoning met een plat dak.

Het voordeel van een nieuwbouwwoning is dat je het kunt maken zoals je zelf wilt. Het nadeel is dat je toch wel wat karakter van een huis mist (althans dat vind ik). Dat missende karakter maken we als bewoners goed met nog vier huisdieren (twee labradoodles en twee katten) die in het huis rondwandelen. Dat kan best een behoorlijke drukte zijn. Misschien dat ik daarom een licht huis ook wel heel erg prettig vind.

Het bouwen van een huis

Toen we onze woning kochten, kregen we een zogenaamde keuzelijst. Een lange lijst met opties die we aan onze woning konden toevoegen. Klinkt heel tof, maar als er alleen maar grassprietjes staan op het bouwkavel is het behoorlijk lastig voor te stellen waar je je lichtpunt wilt en waar de stopcontacten. Een keuze waar we zeker geen spijt van hebben gehad is de uitbouw van 2,4 meter. Destijds kregen wij van iemand de tip: “bedenk waar je de meeste tijd zult doorbrengen en zorg dat je daar de ruimte hebt”. In ons geval is dat het meest ín huis, dus een stukje van de tuin werd opgeofferd.

Achteraf gezien hadden we wel wat stopcontacten op andere plekken willen hebben en ook de lichtpunten zijn niet allemaal even praktisch gekozen. Ook hadden we misschien iets meer bij de bouwer moeten aandringen voor de mogelijkheden voor een dakterras. Dat wilden we graag, maar het was voor de bouwer “moeilijk, moeilijk”, waarna wij het erbij hebben gelaten. Stiekem wel een beetje spijt van.

Interieurstijl

Ik ben nogal van het veranderen, dus een echte typische woonstijl heb ik niet echt. Wel vind ik het fijn als het licht is in huis. Hoe mooi ik een donkere keuken, slaapkamer of zelfs woonkamer ook bij anderen vind, hoe onrustig ik word als het in ons huis is. Dus de kleur wit (en dan ook écht wit-wit) is bij ons veelvuldig aanwezig. Dat witte hebben we ook doorgetrokken naar de tuin. Ik vind daar de combinatie van zwart, hout, groen en wit erg mooi, dus de plantenbakken moesten ook aan een schilderbeurt geloven. Ik zou mijn huidige interieur denk ik omschrijven als licht met een modern en Ibiza-achtige touch.

Mijn favoriete plek in huis

Mijn favoriete plekje in huis is toch wel de bank. We hebben een heerlijke grote bank (die eigenlijk wel langzaamaan aan vervanging toe is) waar je lekker kan neerploffen. Helaas weten de honden dat ook, dus zij liggen ’s avonds gezellig bij ons op de bank. Dan is het vechten voor een plekje. Als het dan even rustig is in huis vind ik het heerlijk om even te Instagrammen en inspiratie op te doen. Dat is overigens niet altijd even bevorderlijk voor de portemonnee.

Ik vind het leuk als je af en toe bij mij naar binnen blijft kijken via @huisje127.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *