Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Patricia

Binnenkijken bij Patricia

Even voorstellen

Hoi! Gezellig dat je bij ons binnen wilt komen kijken. Mijn naam is Patricia en ik ben 28 jaar. Samen met mijn vriend Bas en onze twee katten woon ik in Assen, Drenthe. Sinds 5 jaar ben ik werkzaam in de gehandicaptenzorg waarvan de laatste 3 jaar op een ontzettend leuke woongroep. Daarnaast ben ik altijd graag met het interieur bezig en deel daar sinds begin 2017 foto’s van op Instagram onder de naam @huisjeindrenthe. Inmiddels kan ik dit wel mijn zeer uit de hand gelopen hobby noemen. Ik vind het heerlijk om op deze manier mijn creativiteit kwijt te kunnen plus mijn andere hobby: fotograferen.

Huis en interieurstijl

Ons eerste huis betrof een appartement maar als echt dorpsmeisje miste ik een tuin en wat ruimte. Toen de mogelijkheid voor kopen er was zijn we gelijk op zoek gegaan en inmiddels wonen we in een fijne hoekwoning. Qua interieurstijl heeft het even geduurd voordat we er achter waren wat we nu echt leuk vonden. We begonnen met een tikkeltje industrieel, gingen naar zwart/wit en hebben sinds dit jaar steeds meer aardetinten toegevoegd. Inmiddels kunnen we wel zeggen dat de stijl ‘Scandinavisch Bohemian’ echt bij ons past. Dit doen we uiteraard geheel in onze eigen stijl. De basis is wit met verschillende bruintinten, houtsoorten en natuurlijke materialen.

Ons huis is nog lang niet af maar we maken het ons steeds meer eigen. We doen veel zelf en zijn inmiddels echte klussers geworden. Omdat veel ruimtes (en de tuin) nog compleet aangepakt moeten worden, hebben we veel budget oplossingen. De keuken hebben we geverfd, maatwerk meubels maakten we zelf en ik vind het super om tweedehands items te scoren! Met styling en een likje verf kun je ruimtes een compleet andere uitstraling geven.

Mijn favoriete plek in huis

Ik heb meerdere favoriete plekjes in huis maar als ik moet kiezen ga ik denk ik toch voor de eethoek. Hiervoor hadden we een hoge bartafel maar deze begon ons steeds meer tegen te staan waardoor we er ook nauwelijks zaten. De huidige eettafel had ik al geruime tijd op het oog en uiteindelijk was ook de man in huis overstag. Met de nieuwe stoelen er bij heeft het geweldig uitgepakt. Het is nu echt een hele fijne plek geworden waar we graag zitten.

Tips

Als je weet wat je leuk vindt, probeer dan aan die stijl vast te houden om een eenheid te creëren. Met een basis van 2 á 3 kleuren kom je al een heel eind. Ga niet voor de impulsaankopen maar bedenk of je het echt nodig hebt en waar je het kwijt zou willen. Door zo met aankopen om te gaan ben je vaak veel gelukkiger met wat je wel koopt. Volg niet een trend om de trend. Past het niet bij jou, doe er dan ook zeker niets mee. Het is jouw huis en jij moet je er fijn voelen.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *